Foto: Paula Čurkste/LETA

AS "Dobeles dzirnavnieks" šī gada pavasarī parakstīja līgumu par Lietuvas graudu pārstrādes uzņēmuma AB "Baltic Mill" 100% kapitāla daļu iegādi, un tagad iesniedzis visu trīs Baltijas valstu Konkurences padomēm ziņojumu par tirgus dalībnieku apvienošanos visās trijās valstīs, informē uzņēmuma pārstāvji.

"Esam apņēmības pilni turpināt iesākto attīstības kursu, ceļot graudu pārstrādes jaudas Baltijā un veicinot vietējo produktu eksportspēju," norāda AS "Dobeles dzirnavnieks" valdes priekšsēdētājs Kristaps Amsils. "Šobrīd esam iesnieguši ziņojumus par tirgus dalībnieku apvienošanos visu trīs Baltijas valstu Konkurences padomēm un ar nepacietību gaidām, kad varēsim sākt darbu pie jaunu produktu attīstīšanas."

AS "Dobeles dzirnavnieks" pēdējo gadu laikā audzis ļoti strauji, atklājot jaunas un inovatīvas ražotnes, kā arī būtiski modernizējot esošās. Uzņēmums 10 gadu laikā vairāk nekā dubultojis savu apgrozījumu, 2020. gadā sasniedzot 170,1 milj. eiro, un ik gadu sasniedz arvien jaunus eksporta apgrozījuma rekordus, pērn to kāpinot par 48%.

Lēmums par apvienošanās atļaušanu no Konkurences padomēm gaidāms nākamā gada sākumā. Kā norāda "Dobeles dzirnavnieka" valdes priekšsēdētājs, šis būs ļoti būtisks solis uzņēmuma attīstībā: "Tas ļaus mums ne tikai attīstīt plašāku produktu sortimentu vietējam tirgum, bet būtiski stiprinās mūsu iespējas konkurēt globālā mērogā un apmierināt klientu pieprasījumu tirgos, kur produktu pasūtījumu apjomi un piegādes termiņi ir gana izaicinoši. Tikai iegūstot papildus ražošanas jaudas mēs nezaudēsim uzņemto tempu un iespējami drīzāk varēsim nostāties blakus pasaules lielākajiem spēlētājiem."

Tā kā Latvijā šobrīd trūkst iespējas pārstrādāt griķus industriālos apjomos un pie mums augušie griķi tiek vesti uz ārvalstu rūpnīcām, "Rīgas dzirnavniekā" plānots izveidot griķu pārstrādes infrastruktūru. Tāpat tiek plānots uzsākt vairāku jaunu, inovatīvu produktu ražošanu, nodrošinot patērētājiem plašāku kvalitatīvu vietējo produktu klāstu, norāda uzņēmums.

"Baltic Mill" grupas uzņēmums Lietuvā – "Malsena Plius", ir viens no lielākajiem graudu pārstrādes uzņēmumiem Lietuvā ar ļoti senu vēsturi. Pēc darījuma īstenošanas AS "Dobeles dzirnavnieks" plāno investēt Lietuvas graudu pārstrādātāja ražotņu modernizēšanā un paplašināšanā, kas ļaus attīstīt ražošanu un sniegt nopietnu atbalstu uzņēmumu grupas kopējās eksportspējas celšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!