Foto: Publicitātes attēli

AS "PET Baltija" noslēdzis Čehijas šķiedru ražotāja "Tesil Fibres" s.r.o iegādes darījumu, kas ir uzņēmuma "Silon" s.r.o. meitas uzņēmums, informē kompānijas pārstāvji.

Darījuma rezultātā "PET Baltija" apgrozījums palielināsies par vairāk nekā 50%, turklāt tiks nodrošināta arī augstākas pievienotās vērtības produktu ražošana uzņēmuma ietvaros.

"Līdz ar šo darījumu "PET Baltija" nostiprinās kā starptautisks spēlētājs PET pārstrādē. Ja līdz šim bijām reģionā vadošie spēlētāji PET otrreizējo izejvielu ražošanā, tagad mūsu portfelī būs arī gala produkta - šķiedru ražošana. "PET Baltija" un "Tesil Fibres" vertikālā integrācija un ciešāka sadarbība palīdzēs mums radīt lielāku vērtību arī saviem darbiniekiem, klientiem un partneriem," saka Salvis Lapiņš, "PET Baltija" valdes priekšsēdētājs, norādot, ka veiktās investīcijas uzņēmuma iegādē ir vienas no lielākajām, ko Latvijas uzņēmumi veikuši Čehijā.

Foto: Publicitātes attēli

"Tesil Fibres" nodrošina Čehijā apjomīgāko PET šķiedras ražošanu, gada jaudai sasniedzot 33 000 tonnu un nodarbinot 150 darbinieku. "Tesil Fibres" ir šķiedru piegādātājs Eiropas tirgū autobūves, higiēnas, tekstila un mēbeļu industrijas segmentiem. Pagājušajā gadā šķiedru pārdošanas apjomi sasniedza 27 miljonus eiro.

Foto: Publicitātes attēli

Darījuma finansējuma nodrošināja "Luminor banka".

Darījums starp "PET Baltija" un "Silon" ietver arī detalizētu "Tesil Fibres" nodošanas plānu, kas vērsts uz to, lai nodrošinātu pakalpojumu un uzņemto saistību nemainību attiecībā uz partneriem, klientiem, piegādātājiem, darbiniekiem un citām ieinteresētajām pusēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!