Foto: Publicitātes foto

AS "Rīgas siltums" ir lēmis atjaunot līgumsoda piemērošanu, ņemot vērā situācijas stabilizāciju enerģētikā, informē uzņēmumā.

Vienlaikus uzņēmums plānojis nodrošināt labvēlīgākus līguma nosacījumus, nodrošinot iespēju norēķināties līdz mēneša pēdējam datumam un samazinot līgumsoda procentus par kavētiem maksājumiem.

AS "Rīgas siltums" no 1. jūnija nodrošinās iespēju norēķināties par piegādāto siltumenerģiju līdz mēneša pēdējam datumam. Līdz šim norēķini bija jāveic līdz mēneša 20. datumam.

Tāpat ir samazināts piemērojamā līgumsoda apmērs līdz 0,1% līdzšinējo 0,2% vietā, ierobežojot kopējo līgumsoda summu ne vairāk kā 10% no neapmaksātās rēķina summas.

"Covid-19 un šīs sarežģītās ziemas laikā, kad pieauga maksājumi teju visās jomās, siltumapgādes uzņēmums rīkojās sociāli atbildīgi un pilnībā atcēla norēķinu kavējuma maksu. Šajā periodā izstrādājām jaunus līgumu nosacījumus, kas veicinās norēķinu sistēmas uzlabošanu un mazinās citus birokrātiskos šķēršļus," saka AS "Rīgas siltums" valdes loceklis Mārcis Kauliņš.

Klienti aicināti savlaicīgi pārslēgt līgumus jaunajā redakcijā par siltumenerģijas piegādi un lietošanu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!