Foto: DELFI

Saistībā ar SIA "Jahonts" valdes priekšsēdētāja Vjačeslava Karjukova apgalvojumiem par biedrības "Latvijas Patērētāju interešu aizstāvības asociācija" (PIAA) neētisku rīcību 2020. gada 18. decembra publikācijā, asociācija informē, ka neatbilst patiesībai Karjukova apgalvojumi par "publisku kaunināšanu un telefoniskiem draudiem izvērst "skandālu" starptautiskā mērogā" un par to, ka PIAA pārstāvis, "rīkojoties PTAC uzdevumā, mums ir zvanījis un draudējis uzņēmumu "kārt pie publiska kaunu staba" ne tikai Latvijas, bet starptautiskā līmenī".

Asociācija aicina Karjukovu pārtraukt šo nepatiesu apgalvojumu izplatīšanu. PIAA ne saziņā ar "Jahonts", ne arī saziņā ar citiem komersantiem nekad neizmanto draudus, kā arī nelieto augstāk minēto leksiku un tādējādi noraida apgalvojumus par neētisku rīcību no PIAA puses.

Turklāt PIAA laika periodā no šī gada septembra līdz oktobrim ar e-pasta sarakstes palīdzību sniedza Karjukovam skaidrojumus saistībā ar viņa iebildumiem par Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmuma saturu. Telefonisku saziņu ar PIAA uzsāka SIA "Jahonts" pēc tam, kad PIAA veica pirmās informācijas izplatīšanas darbības, turklāt Karjukovs šajā telefoniskajā saziņā nepiedalījās.

Asociācija vērš uzmanību, ka PIAA savām publikācijām par "melnajā" sarakstā iekļautajiem komersantiem apzināti izvēlas neitrālu toni, nepauž nosodījumu uzņēmējiem, nekaunina, bet liek uzsvaru uz galveno "melnā" saraksta mērķi – informēt patērētājus par komersantiem, kuri nepilda Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumus, un tādējādi palīdzēt patērētājiem izdarīt uz informāciju balstītu izvēli.

PIAA attiecas ar izpratni pret SIA "Jahonts" neapmierinātību ar Patērētāju strīdu risināšanas komisijas lēmumu, PTAC izveidoto "melno" sarakstu un PIAA veiktajiem informācijas izplatīšanas pasākumiem, tomēr aicina Karjukovu, izsakot viedokli, turpmāk izvairīties no nepatiesas informācijas izplatīšanas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!