Foto: LETA

Latvijas Pārtikas uzņēmumu federācijas (LPUF) padome izplatījusi aicinājumu valsts atbildīgajām amatpersonām pievērst pastiprinātu uzmanību un aktīvi rīkoties, lai novērstu atsevišķu personu mēģinājumus negatīvi ietekmēt LPUF ieskatā valsts ekonomikai nozīmīgu pārtikas uzņēmumu – "Laimas", "Staburadzes", "Guttas" un citu "NP Foods" grupas kompāniju - darbību.

Tāpat LPUF aicina Latvijas Zvērinātu advokātu padomi izvērtēt advokāta Mārča Miķelsona profesionālo darbību un atbilstību Latvijas Zvērinātu advokātu ētikas kodeksam.

"Visa pārtikas nozare ir satraukusies par atsevišķu personu (advokāta Mārča Miķelsona un tiesu izpildītāja Jāņa Lazdāna) mēģinājumiem ietekmēt vairāku Latvijas vadošo pārtikas uzņēmumu darbību, kas var radīt būtiskas sekas Latvijas ekonomikai. Šo personu rīcība rada nopietnas bažas ne tikai par mēģinājumiem graut "NP Foods" uzņēmumus, bet arī tiesu sistēmas bezspēcību šādos gadījumos," teikts organizācijas paziņojumā.

Kā vēstīts, saldumu ražotājas AS "Laima" un citu "NP Foods" grupas uzņēmumu valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis nosūtījis iesniegumu valsts amatpersonām ar lūgumu apturēt reiderisma mēģinājumu, kas vērsts pret Latvijas vadošajiem saldumu ražotājiem "Laima", AS "Staburadze" un citiem "NP Foods" grupas pārtikas uzņēmumiem.

Kā informēja "Laimas" sabiedrisko attiecību speciāliste Rita Voronkova, pret "NP Foods" reiderisma jeb uzņēmuma darbības paralizēšanas un pārņemšanas shēmu mēģinājuši realizēt advokāts Mārcis Miķelsons un tiesu izpildītājs Jānis Lazdāns.

Miķelsona vārds iepriekš izskanējis vairākiem Latvijā pazīstamiem arhitektu birojiem piederošās SIA "Latvijas Projektēšanas sabiedrība" lietā. 2010.gadā šim uzņēmuma nelikumīgi ievēlēta jauna valde, kas pusotra mēneša laikā noslēgusi vairākus līgumus, tostarp ieķīlāja īpašumus, uzlika komercķīlu uz visiem aktīviem, deva aizdevumus, mēģinot panākt maksātnespēju, faktiski nodarbojoties ar "reiderismu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!