Foto: Pixabay
Viesnīcu noslogojuma rādītāji pagājušajā gadā Latvijā bija 1997.-1998.gada līmenī, piektdien intervijā Latvijas Radio sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas (LVRA) izpilddirektore Santa Graikste.

Viņa norādīja, ka nozares pagājušā gada rezultāti parādīja to, kādu politiku attiecībā uz tūrisma un viesmīlības nozari īstenoja valdība, nosakot stingrākus epidemioloģiskos ierobežojumus nekā kaimiņvalstis. Tādējādi 2021. gads nozarei bija ļoti līdzīgs 2020. gadam, bet garākā vēsturē noslogojuma rādītāji pērn bija 1997.-1998. gada līmenī.

Vienlaikus Graikste atzīmēja, ka šā gada sākumā 2022. gads izskatījās ļoti cerīgs, tomēr līdz ar kara sākumu Ukrainā situācija mainījās, jo klienti atcēla iepriekš veiktās rezervācijas.

"Gada sākums tiešām bija ļoti, ļoti cerīgs. Mēs pat lielā mērā to salīdzinājām ar 2019. gadu, un kāds teica, ka varētu pat pārspēt 2019. gadu. Taču kara sākums ienesa korekcijas un sākās rezervāciju atcelšana. Šobrīd gan šis process ir apstājies," teica asociācijas izpilddirektore.

LVRA apvieno naktsmītnes un sabiedriskās ēdināšanas uzņēmumus profesionālai sadarbībai, lai uzlabotu klientu apkalpošanas kvalitāti, sakārtotu Latvijas viesnīcu tirgu un pārstāvētu Latvijas viesnīcu un restorānu biznesu pasaulē. LVRA ir asociācijas "Viesnīcas, restorāni un kafejnīcas Eiropā" biedrs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!