Foto: LETA

ASV pilsētā Dublinā ceturtdien atklāta "Valmieras stikla šķiedras" meitasuzņēmuma "Valmiera Glass USA" ražotne. Svinīgajā ceremonijā piedalījies arī Latvijas vēstnieks ASV Andris Razāns, informē Ārlietu ministrija.

Uzrunājot klātesošos, vēstnieks atzīmējis Latvijas uzņēmuma veiksmi, izmantojot iespējas, ko piedāvā ASV uzņēmējdarbības vide. Viņš norādīja, ka uzņēmuma ražotne uzsāk savu darbu ASV laikā, kad apritēs 75 gadi, kopš ASV savā ārpolitikā īstenoja savu neatzīšanas politiku attiecībā uz Baltijas valstu nelikumīgo inkorporāciju PSRS. Šis Latvijas – ASV attiecībās svarīgais notikums rada ļoti pozitīvu fonu ikvienam abu valstu sadarbības veidam. Latvijas uzņēmēju aktivitāte sadarbībā ar ASV partneriem ir viens no svarīgākajiem priekšnoteikumiem ciešām abu valstu politiskajām attiecībām.

Uzņēmuma atklāšanas ceremonijā piedalījās un uzrunas teica Džordžijas pavalsts un pašvaldību amatpersonas, kā arī Dublinas pilsētas mērs Fils Bests, Valmieras pilsētas mērs Janis Baiks un Finanšu ministrijas parlamentārais sekretārs Arvils Ašeradens (V).

Kā vēstīts, iecerēts, ka investīcijas ASV uzņēmumā piecos gados sasniegs 20 miljonus ASV dolāru (ap 14 miljoniem eiro) un tiks radītas 150 darba vietas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!