Foto: Shutterstock

ASV daudznozaru uzņēmums "GCG Captital LLC" vērsies tiesā pret miltu ražotāju AS "Rīgas dzirnavnieks" par zaudējumu piedziņu.

Tiesas sēdes paredzēta 28.februārī.

"GCG Captital LLC" advokāts, biroja "Sorainen" pārstāvis Andris Tauriņš skaidroja, ka zaudējumi aprēķināti 1,2 miljonu eiro apmērā.

Strīds starp uzņēmumiem sācies 2019.gadā, kad "GCG Capital LLC" un "Rīgas dzirnavnieks" noslēdza līgumu par miltu piegādi un ekskluzīvām produkcijas izplatīšanas tiesībām. Saskaņā ar Tauriņa sacīto, īsi pēc līguma noslēgšanas "Rīgas dzirnavnieks" paziņoja, ka tas nevarēs piegādāt līgumā minētās preces saistībā ar noteiktā tipa kviešu miltu krājumu izbeigšanos.

Tādējādi "GCG Capital LLC" izmantojis savas tiesības vienpusēji atkāpties no līguma, kā arī pieprasīt zaudējumu atlīdzību.

Tauriņš piebilda, ka konkrētā tiesvedība ir interesanta ar to, ka prasība ir celta, pamatojoties uz ANO Konvenciju par starptautisko preču pirkuma-pārdevuma līgumiem.

Tikmēr "Rīgas dzirnavnieka" valdes loceklis Dmitrijs Rindja plašāku komentāru nesniedza, piebilstot, ka lietas attīstību komentēt vēl ir pāragri.

Saskaņā ar "Firmas.lv" publiskoto informāciju, "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums finanšu gadā, kas ilga no 2020.gada 1.jūlija līdz 2021.gada 30.jūnijam, bija 23,992 miljoni eiro, kas ir par 0,5% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, savukārt kompānijas zaudējumi samazinājās par 28,2% - līdz 267 583 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro.

"Rīgas dzirnavnieks" ražo graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!