Foto: LETA
Augstākajā tiesā (AT) šodien saņemts ģenerālprokurora pienākumu izpildītāja Arvīda Kalniņa protests par tiesas spriedumu, ar kuru šā gada 5.janvārī pasludināta veikalu tīklu "Iki" un "Cento" operatora SIA "Palink" maksātnespēja.

Kā informēja AT preses sekretāre Baiba Kataja, mēneša laikā lietas dalībnieki atbilstoši Civilprocesa likumā noteiktajam var iesniegt AT paskaidrojumus par šo protestu.

Pēc šo paskaidrojumu saņemšanas AT Senāta Civillietu departamentā būs rīcības sēde, kad arī tiks lemts par lietas nodošanu izskatīšanai Senāta sēdē.

Kataja sacīja, ka visātrākais datums, kurā lietu varētu skatīt Senāta sēdē, ir vai nu 22.februāris, vai 7.marts. Precīzs datums gan tiks noteikts vēlāk.

LETA jau ziņoja, ka Rīgas pilsētas Kurzemes rajona tiesa "Palink" maksātnespējas lietu ierosināja pēc privātpersonas Sergeja Guščina pieteikuma. Viņš cesijas ceļā ieguvis no starp "Landekss" un "Palink" 2008.gada 18.septembrī noslēgtā ģenerālbūvuzņēmēja līguma izrietošu prasījumu pret "Palink" par it kā veikto būvdarbu apmaksu.

5.janvārī tika atzīta "Palink" maksātnespēja, taču pats "Palink" paziņoja, ka neatzīst šo spriedumu un lūgs par to iesniegt protestu.

"Palink" apgrozījums 2010.gadā bija 73 miljoni latu, kas ir par 65,9% vairāk nekā 2009.gadā, kad uzņēmuma apgrozījums bija 44 miljoni latu.

Uzņēmuma zaudējumi samazinājušies par 62,1% - 2010.gadā "Palink" strādāja ar 3 080 870 latu zaudējumiem, 2009.gadā uzņēmuma zaudējumi bija 81 30 874 lati.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!