Foto: Shutterstock
Pagājis pusgads, kopš ir stājušies spēkā grozījumi Darba likumā, kas paredz, ka visos darba sludinājumos jābūt norādītam atalgojuma apmēram. Jau pirms to ieviešanas pastāvēja neviennozīmīgi viedokļi par šādas normas nepieciešamību, taču arī pusgads laika ar tiem aprast nav mazinājis viedokļu sadursmi starp darba devējiem un ņēmējiem.

Kā portālam "Delfi" norāda Valsts Darba inspekcijā (VDI), kopš jaunās normas stāšanās spēkā ir saņemti desmit iesniegumi par atalgojuma nenorādīšanu darba sludinājumos. "Lielākā daļa šo pārkāpumu apstiprinājās vai daļēji apstiprinājās un par tiem VDI darba devējiem izteica mutvārdu aizrādījumu," stāsta VDI pārstāve Megija Ekkerte.

Likums nosaka, ka par atalgojuma nenorādīšanu darba sludinājumā var arī piemērot naudas sodu – fiziskajai personai vai amatpersonai 35-350 eiro apmērā, bet juridiskai personai – 70-1100 eiro apmērā. Taču administratīvais sods tiek piemērots tikai tajos gadījumos, kad tiek apdraudēta nodarbināto veselība un dzīvība vai arī būtiski pārkāptas darba tiesības

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!