Foto: DELFI

Darba grupu, kas spriedīs par valstij piederošajām kapitāldaļām SIA "Lattelecom" un SIA "Latvijas Mobilais telefons" (LMT), vadīs ekonomikas ministre Dana Reizniece-Ozola (ZZS).

Valdība otrdien pārapstiprināja darba grupas sastāvu - bez Reiznieces-Ozolas tajā darbosies finanšu ministrs Jānis Reirs (V) un satiksmes ministrs Anrijs Matīss (V), kurš darba grupā strādāja arī iepriekš. Tāpat darba grupā darbosies vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Kaspars Gerhards (NA).

Darba grupai uzdots risināt sarunas ar skandināvu kompāniju "TeliaSonera" par "Lattelecom" un LMT kapitāla daļu pārvaldīšanu un uzņēmumu attīstību, dalībnieku maiņu un citiem nepieciešamiem pasākumiem uzņēmumu ekonomiskās vērtības paaugstināšanai un darbības uzlabošanai.

Darba grupa sastāvs bija jāatjauno, jo darbu sākusi jauna valdība. Ziņojums valdībai darba grupai jāizstrādā līdz šā gada 1.septembrim.

Jau vēstīts, ka valdība darba grupu saistībā ar valstij tieši un netieši piederošajām kapitāla daļām "Lattelecom" un LMT izveidoja 2010. gada beigās. Darba grupā ir ekonomikas, finanšu un satiksmes ministri.

Par "Lattelecom" un LMT valsts kapitāldaļu pārdošanu tiek runāts gadiem, taču neviena valdība nav spējusi procesu noorganizēt līdz galam.

"Lattelecom" valde un padome 2013.gadā sāka virzīt ideju par iespējamu apvienošanos ar LMT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!