Foto: Shutterstock

"Tesla" un "Twitter" īpašnieks Īlons Masks atguvis savu bagātākā cilvēka titulu, pārspējot luksusa magnātu Bernardu Ārno, raksta "Bloomberg".

Masks bagātībā pārspēja Ārno pēc tam, kad viņam piederošās "LVMH" vērtība samazinājās par 2,6%.

Masks un 74 gadus vecais francūzis šogad ir cīnās par pirmo vietu "Bloomberg Billionaires Index" sarakstā, kurā iekļauti 500 pasaules bagātākie cilvēki.

Ārno pirmo reizi pārspēja Masku pērnā gada decembrī, kad tehnoloģiju nozarei bija grūtības un luksusa preces bija noturīgas pret inflāciju. "LVMH", kuru dibināja Ārno, pieder tādi pasaulē slaveni zīmoli kā "Louis Vuitton", "Fendi" un "Hennessy".

Tomēr šobrīd ticība luksusa sektora stabilitātei sāk mazināties, jo pieaug ekonomiskās izaugsmes palēnināšanās pazīmes, īpaši svarīgajā Ķīnas tirgū. "LVMH" akcijas kopš aprīļa ir samazinājušās par aptuveni 10%, vienā brīdī no Ārno tīrās vērtības vienā dienā dzēšot pat 11 miljardus ASV dolāru.

Tikmēr Masks šogad ir ieguvis vairāk nekā 55,3 miljardus dolāru, galvenokārt pateicoties "Tesla". Autoražotājs veido 71% no viņa bagātības un tā vērtība šogad ir palielinājusies par 66%.

Saskaņā ar indeksu Maska bagātība šobrīd tiek lēsta aptuveni 192,3 miljardu dolāru vērtībā, savukārt Ārno bagātība ir aptuveni 186,6 miljardi dolāru, raksta "Bloomberg".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!