Foto: F64
Nākamā gada aprīlī vai maijā varētu būt gaidāms elekroenerģijas tarifu pieaugums, otrdien žurnālistiem jau agrāk pausto iespēju apstiprināja Ekonomikas ministrijas (EM) valsts sekretārs Juris Pūce.

Tiesa, pašlaik nav zināms, kādi būs jaunie tarifi. Pūce lēsa, ka tas varētu kļūt skaidrs aptuveni pusgada laikā. Tarifi mainīsies atbilstoši pavasarī gaidāmajām gāzes cenām, nevis pašreizējām. Tāpat vēl joprojām Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija nav apstiprinājusi a/s "Sadales tīkls" jauno tarifu plānu, kas arī var ietekmēt elektrības cenu gala patērētājam.

Vēl jūnijā Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas pārstāvji Saeimas Enerģētikas apakškomisijā atzina, ka tarifi nākamajā gadā varētu pieaugt par 5% - 6%. "Latvenergo" toreiz solīja, ka nedz šogad, nedz nākamā gada sākumā tarifi nepieaugs. Tomēr uzņēmumam ir tiesības lūgt pārskatīt gala tarifus, ja tos maina a/s "Sadales tīkls".

Toreiz apakškomisijā arī izskanēja pieņēmums, ka tarifi varētu pieaugt, beidzoties nākamajai apkures sezonai, kad pārskatīs obligāto iepirkuma komponenti. Tā ir elektroenerģijas tarifa summa, ko veido koģenerācijas procesā vai no atjaunojamajiem energoresursiem saražotās elektroenerģijas iepirkums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!