Foto: stock.xchng
Sestdien, 15. februārī, pa atjaunoto dzelzceļa līniju no Mažeiķiem Lietuvā uz Reņģi Latvijā devies pirmais kravas vilciens, pārvedot "Orlen Lietuva" naftas produktu kravas uz Latviju, portālu "Delfi" informēja satiksmes ministra padomniece komunikācijas jautājumos Baiba Abelniece.

Dzelzceļa līnijas posma atvēršanā piedalījās satiksmes ministrs Tālis Linkaits, Lietuvas transporta ministrs Jaroslavs Narkevicius, kā arī Latvijas un Lietuvas dzelzceļu un "PKN Orlen" vadītāji.

Linkaits atklāšanas runā novērtējis dzelzceļa posma atjaunošanu, norādot, ka tas savienos gan valstis, gan biznesus, gan cilvēkus.

"Tas ir nozīmīgi gan Latvijai, gan Lietuvai, ka ir atjaunota dzelzceļa līnija starp Mažeikiem, Jelgavu un Rīgu, kas savieno mūsu valstis, biznesus un cilvēkus. Šī dzelzceļa līnija no Mažeikiem uz Rīgu ir ne tikai nozīmīga kravu pārvadājumiem, bet izmantojama arī pasažieru pārvadājumiem. Es ceru, ka sadarbībā ar Lietuvas dzelzceļu jau drīzumā varēsim atjaunot arī starprobežu pasažieru pārvadājumus, kas savienos kaimiņu valstis," paudis satiksmes ministrs.

19 kilometrus garais dzelzceļa līnijas posms rekonstruēts nepilna gada - saremontēti pieci krustojumi, seši tilti, trīs caurtekas, uzstādītas satiksmes vadības sistēmas un ar tām saistītās komunikācijas un elektriskās sistēmas, kā arī veikti citi darbi. Rekonstrukcijas darbi izmaksāja 9,4 miljonus eiro, liecina SM sniegtā informācija.

Posma sliedes tika demontētas vairāk nekā pirms desmit gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!