Foto: DELFI
Aizvadītās nedēļas beigās Daugavpilī, Višķu ielā 17, atklāta SIA "Ditton Chain" jaunā pievadķēžu rūpnīca, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Ar Eiropas Savienības (ES) un bankas "Citadele" piešķirto finansējumu Latgales uzņēmumā SIA "Ditton Chain" kopš 2010.gada aprīļa rekonstruētas ražošanas telpas, uzstādītas jaunās ražošanas iekārtas un sākta augstas kvalitātes pievadķēžu ražošana eksportam.

Uzņēmumā ir uzstādīti Lielbritānijā ražotie virpošanas un apstrādes centri, Baltkrievijā ražotās metālapstrādes iekārtas, Japānā ražotas augstas precizitātes preses, kā arī citas ražošanas iekārtas, kuru lielākā daļa ir ļoti specifiskas un tikušas izgatavotas speciāli "Ditton Chain" vajadzībām.

"Ditton Chain" mērķis ir ražot konkurētspējīgu produktu ar augstu pievienoto vērtību - īpaši automobiļu ķēdes un speciālās ķēdes - eksportam ES un ASV tirgū, kā arī potenciāli perspektīvajā Krievijas un NVS valstu tirgū.

"Delfi" jau vēstīja, ka Eiropas Reģionālās attīstības fonda (ERAF) līdzfinansētais projekts "Uzņēmuma "Ditton Chain" izveide uz DPR bāzes jaunu un kvalitatīvu produktu ražošanai eksporta tirgiem metālapstrādes un mašīnbūves nozarē" īstenots Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras (LIAA) administrētajā pasākumā "Augstas pievienotās vērtības investīcijas".

Ideja par modernu rūpnīcu jaunu un kvalitatīvu produktu ražošanai eksporta tirgiem metālapstrādes un mašīnbūves nozarē tapa 2009.gadā. Uz Daugavpils uzņēmuma "Ditton pievadķēžu rūpnīcu" (DRP) bāzes tika izveidota rūpnīcas projekta virzītāja "Ditton Chain". Tā noslēdza ar DPR ilgtermiņa līgumu par ražošanas platību un dažu iekārtu nomu, 2010.gada sākumā parakstīja līgumu par ERAF līdzfinansējuma piesaisti kopumā trīs miljonu latu apmērā, bet tā paša gada rudenī noslēdza līgumu ar banku "Citadele" par pirmo kredītu - 6,7 miljoniem eiro (4,7 miljoni latu).

Kopējās projekta izmaksas ir 6,7 miljoni latu (neskaitot PVN). No tiem 2,35 miljoni latu ieguldīti no DPR nomāto ražošanas telpu rekonstrukcijā, bet pārējie 4,37 miljoni latu – ražošanas iekārtu iegādē.

85% "Ditton Chain" daļu pieder SIA "Ditton Holding", bet 15% - DPR.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!