Foto: LETA
Trešdien akcionāru sapulcē no amatiem atsaukta visa SIA "Rīgas karte" valde, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

"Rīgas kartes" akcionāri ir pašvaldības SIA "Rīgas satiksme" un ASV tehnoloģiju kompānija "Conduent". 51% "Rīgas kartes" pieder "Rīgas satiksmei", bet 49% - Francijas uzņēmumam "Conduent Business Solutions".

Līdz šim valdes locekļu amatus no "Rīgas satiksmes" puses ieņēma Jānis Meirāns un Pāvels Tulovskis, bet no "Conduent" - Ēriks Morizūrs.

Aģentūrai LETA zināms, ka viņu vietā valdē iecelta Diāna Šmite, "Rīgas kartes" juriste Jeļena Loiteršteina, kā arī pārstāve no "Conduent" puses. Kā informēja "Rīgas kartes" pārstāvis Jānis Basevičs, par jauno valdes priekšsēdētāju ir apstiprināta "Conduent" finanšu direktore Francijā Katrīna Gaurāna.

Morizūrs turpinās konsultēt jauno valdi un pildīt ģenerāldirektora pienākumus, savukārt Tulovskis - tehniskā direktora pienākumus. Atlaistajiem valdes locekļiem kompensācijas izmaksātas netikšot.

Vienlaikus uzņēmuma pārstāvji atteicās komentēt - kādēļ šādas izmaiņas veiktas.

Šmite ilgstoši bija Emīla Jakrina vietniece laikā, kad viņš ieņēma Rīgas domes satiksmes departamenta pienākumu izpildītāja amatu, taču darbu atstāja pēc tam, kad direktora amatā atgriezās Vitālijs Reinbahs.

Jakrins pērnā gada nogalē atkāpās no amata "Rīgas satiksmes" valdē korupcijas skandāla dēļ. Tomēr šobrīd viņš atkal strādā uzņēmumā - šoreiz "Rīgas satiksmes" pagaidu valdē, kur viņu iecēla kapitāldaļu turētājs Vadims Baraņņiks.

Savukārt Loiteršteina ir "Rīgas kartes" juriste un personas datu aizsardzības speciāliste. "Rīgas satiksme" sīkākus komentārus par akcionāru lēmumu pagaidām nav sniegusi.

"Rīgas karte" ir 2007.gadā dibināts uzņēmums, kas izveidoja un uztur Rīgas sabiedriskā transporta un autostāvvietu elektronisko norēķinu sistēmu. Kā ziņots, aizdomas par iespējamo atstādināšanu Meirāns pauda jau aizvadītajā nedēļā.

Viņš norāda, ka kopš jūlija vairākas reizes vērsies pie uzņēmuma akcionāriem ar konkrētiem priekšlikumiem par to, kā novērst pārmaksāšanu "Rīgas kartes" apakšuzņēmējiem.

Meirāns arī atzina, ka domstarpības ar akcionāriem viņam bijušas ne tikai saistībā ar "Rīgas kartes" sadarbību ar "Rīgas satiksmi", bet viņš arī rosinājis no amata atbrīvot Aleksandru Brandavu.

Brandavam atkāpjoties no "Rīgas kartes" valdes locekļa amata, uzņēmuma akcionāri nolēma viņu atstādināt no Mārketinga direktora amata pienākumu pildīšanas, taču neatlaist, tādā veidā saglabājot viņam atalgojumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!