Foto: DELFI

Rīgas pilsētas Vidzemes priekšpilsētas tiesa noraidījusi līdzšinējā fotoradaru ieviesēja “V-Traffic” jeb “Vitronic Baltica un partneri” pieteikumu noteikt uzņēmumam tiesisko aizsardzību, liecina pirmdien maksātnespējas reģistrā veiktais ieraksts.

Tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu uzņēmums tiesā iesniedza šā gada jūlijā. Uzņēmuma valdes loceklis Sergejs Borisovs portālu "Delfi" tolaik informēja, ka saskaņā ar tiesas lēmumu uzņēmumam bija doti divi mēneši tiesiskās aizsardzības pasākumu plāna saskaņošanai. Oktobrī šis termiņš tika pagarināts.

Borisovs tolaik skaidroja, ka kopš fotoradaru projekta sākuma uzņēmums tajā ir ieguldījis vairāk nekā trīs miljonus latu, taču atpakaļ saņēmis 220 000 latu. Tāpēc uzņēmumam ir vairākas neizpildītas saistības pret kreditoriem, kuri atsaka preču piegādes un pakalpojumu sniegšanu, savukārt tas apgrūtina radaru uzstādīšanu.

Kad tiesā bija ierosināts tiesiskās aizsardzības process, "Vitronic Baltica un Partneri" sākotnēji plāno izstrādāt un ar nozīmīgākajiem kreditoriem, tostarp Valsts policiju, saskaņot tiesiskās aizsardzības plāna pamatprincipus un tikai pēc tam tos iekļaut plānā, kas savukārt tiks saskaņots ar kreditoriem likumā paredzētā kārtībā.

Taču rudenī valsts lauzusi līgumu par fotoradaru ieviešanu. Līgumu nolemts lauzt, jo radaru ieviesējs nav pildījis līguma nosacījumus. Atbilstoši līgumam "Vitronic Baltica un partneri" kopumā jāuzstāda 160 stacionārie fotoradari, no kuriem 100 ir ar mērierīcēm un 60 - tukši ietvari. Patlaban uz Latvijas ceļiem pavisam kopā darbojas 61 fotoradars - 27 stacionārie fotoradari un 34 pārvietojamie fotoradari.

25.septembrī valdība uzdevusi Iekšlietu ministrijai divu mēnešu laikā izvērtēt iespēju atpirkt no Vācijas ražotāja "Vitronic GmbH" ne vairāk kā 57 radarus, kas jau ir uzstādīti uz Latvijas ceļiem. Vienlaikus Ministru kabinets atļāva nepiemērot Publisko iepirkumu likumu, ja ministrija izlems iegādāties fotoradarus no Vācijas uzņēmuma.

Savukārt ar līdzšinējo fotoradaru sistēmas ieviesēju "V-Traffic" noslēgta pagaidu vienošanās un tam tiks maksāts par fotoradaru darbību uz Latvijas ceļiem līdz 2012.gada beigām.

Kā liecina Uzņēmumu reģistru apkalpojošās "Lursoft" dati, komandītsabiedrības "V-Traffic" biedrs ir AS "Vitronic Baltica", kas ir personiski atbildīgais biedrs, kā arī komandīti "Komerccentrs Dati grupa" un viens Vācijā reģistrētais komandīts. "V-Traffic" reģistrēts 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!