Foto: F64

Pēc ziemas tehnoloģiskā pārtraukuma atsākušies būvdarbi valsts ceļu tīklā, un jau šonedēļ turpināsies pērn iesāktie pārbūves darbi uz valsts reģionālā autoceļa Rīgas HES-Jaunjelgava posmā no krustojuma ar reģionālo autoceļu Bauska-Linde līdz krustojumam ar valsts vietējo autoceļu Enkurnieki-Birzgale, informēja uzņēmumā "Latvijas Valsts ceļi".

Remontdarbu posms šķērso "Natura 2000" teritoriju un vēlāk, zivju nārsta laikā, darbi būs jāierobežo vai pat jāpārtrauc.

Jau šonedēļ remontdarbi tur tiks sākti trijos 500 metru garos ceļa posmos un tilta jaunbūves zonā pie Dīriķupītes. Satiksme minētajos posmos tiks regulēta ar luksoforiem. Remontdarbu laikā demontēs veco segu un izbūvēs jaunu ceļa segas konstruktīvo kārtu, skaidro uzņēmumā.

Būvdarbiem ir atvēlētas 240 kalendārās dienas, un paredzams, ka tos pabeigs rudenī. Būvdarbus veic AS "A.C.B.", un to līgumcena ir 9 420 724,77 miljoni eiro.

Šonedēļ sāksies arī drenāžas aku remonts uz Rīgas apvedceļa Salaspils-Babīte Rīgas HES zonā - no Salaspils puses HES virzienā. Līdz ar to tur tiks slēgta kreisā braukšanas josla un satiksme diennakts gaišajā laikā tiks organizēta pa aptuveni 400-500 metru gariem posmiem ar luksofora palīdzību. Nakts laikā ierobežojumu nebūs. Šo remontdarbu pasūtītājs ir VAS "Latvenergo" un tos veic "SIA M.A.-Taka". Darbus plānots pabeigt līdz 24.martam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!