Foto: LETA
Rīgas rajona tiesā atsaukts Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" tiesiskās aizsardzības procesa pieteikums, pastāstīja tiesā.

Tā kā "airBaltic" tiesā atsaucis iepriekš iesniegto tiesiskās aizsardzības procesa lietu, kompānijai atdoti visi dokumenti.

Līdz ar to tiesa nelems par "airBaltic" tiesisko aizsardzību.

Tiesiskās aizsardzības procesa pieteikuma atsaukšana bija viens no priekšnoteikumiem, lai valsts ieguldītu līdzekļus "airBaltic".

Ziņots arī, ka 21.septembrī – laikā, kad valsts ar otru lielāko akcionāru "Baltijas Aviācijas sistēmas" (BAS) nespēja vienoties par aviokompānijas pamatkapitāla palielināšanu –, "airBaltic" vērsās tiesā ar tiesiskās aizsardzības procesa pieteikumu.

Konstatējot, ka nav iesniegti visi nepieciešamie dokumenti, tiesa pieteikumu atstāja bez virzības līdz 21.oktobrim.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Flikam, bet vēl 50% – Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!