Foto: Publicitātes foto
Uzņēmumiem, kam ir ambīcijas augt, attīstīties, izplesties, gūt panākumus arī globāli, agrāk vai vēlāk ne vien jāsakārto visi darbības procesi, bet jākļūst arī caurskatāmiem savā darbībā un atvērtākiem. Biznesa pasaulē šajā kontekstā runā par korporatīvo pārvaldību un nereti to aplūko tandēmā ar vides un ilgtspējas aspektiem (starptautiski – ESG). Par pēdējiem diviem piesauktajiem runā biežāk, jo īpaši šobrīd, mainoties ierastajai lietu kārtībai pasaulē, kara un energoresursu krīzes laikā, domājot par nākotni.

Uzņēmumiem, kam ir ambīcijas augt, attīstīties, izplesties, gūt panākumus arī globāli, agrāk vai vēlāk ne vien jāsakārto visi darbības procesi, bet jākļūst arī caurskatāmiem savā darbībā un atvērtākiem. Biznesa pasaulē šajā kontekstā runā par korporatīvo pārvaldību un nereti aplūko tandēmā ar vides un ilgtspējas aspektiem (starptautiski – ESG). Par pēdējiem diviem piesauktajiem runā biežāk, jo īpaši šobrīd, mainoties ierastajai lietu kārtībai pasaulē, kara un energoresursu krīzes laikā, domājot par nākotni.

Latvijā jau tagad daudzu kompāniju korporatīvās pārvaldības rādītāji, ko, veidojot vērtīgāko uzņēmumu "Top 101", vērtē "Nasdaq Riga" fondu birža, ir gana augsti. "Delfi Bizness" jau ziņoja, ka Latvijas vērtīgāko uzņēmumu "Top 101" sarakstu kopš 2005. gada veido "Prudentia" un "Nasdaq Riga" ar "Firmas.lv" informatīvo atbalstu. Sākot ar 2020. gadu, tiek veidots arī Igaunijas vērtīgāko uzņēmumu "Top 101". Vērtīgāko uzņēmumu tops sniedz iespēju uzņēmējiem, nozares ekspertiem un sabiedrībai kopumā iegūt vispusīgu priekšstatu par Latvijas un Igaunijas uzņēmumu izaugsmi, korporatīvās pārvaldības principu ievērošanu, attīstību un konkurētspēju.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!