Foto: LETA
Vidzemes rajona tiesa Cēsīs pasludinājusi augļu un dārzeņu pārstrādātāju "Milda KM" par maksātnespējīgu, liecina Uzņēmumu reģistra Maksātnespējas reģistra informācija.

Tiesa lēmumu par "Milda KM" maksātnespējas procesa pasludināšanu pieņēmusi trešdien, 12.jūnijā, savukārt kreditoru prasījumi pret parādnieku iesniedzami maksātnespējas procesa administratoram līdz 2019. gada 15. jūlijam.

Par maksātnespējas procesa administratoru tiesa ir iecēlusi Jāni Pušpuru.

Pieteikumu atzīt "Milda KM" par maksātnespējīgu tiesā iesniegusi Evī Segliņa, liecina tiesas informācija.

Jau vēstīts, ka 2018. gada vasarā "Milda KM" ražotne pārtrauca darbību.

Kompānijas īpašnieka – uzņēmuma "GGV Invest" – līdzīpašnieks Viesturs Kuļikovskis iepriekš sacīja, "Milda KM" ražotne 2018. gada vasarā pārtrauca darbību, jo viens no uzņēmuma lielākajiem kreditoriem tiesā iesniedza prasību par parāda piedziņu no "Milda KM". Tādējādi tiesa nolēma bloķēt uzņēmuma kontus un kopš tā brīža kompānija tika nodota tās lielākā nodrošinātā kreditora "Attīstības finanšu institūcijas "Altum"" ("Altum") pārvaldījumā.

Pagājušā gada nogalē Kuļikovskis sacīja, ka "Milda KM" īpašnieki jau ilgāku laiku meklē uzņēmumam investoru un process esot tuvu noslēgumam, jo ir parakstīts līgums par "Milda KM" pārdošanu ar priekšnosacījumiem, kuri ar "Altum" saskaņotam pircējam ir jāizpilda, un kad tie tiks izpildīti, tad varēs notikt darījums.

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka "Milda KM" pagājušā gada 16. oktobrī izslēgta no pievienotās vērtības nodokļa (PVN) maksātāju loka un šogad 28. maijā uzņēmumam bija 239 729 eiro nodokļu parāds.

Tāpat vēstīts, ka "Milda KM" 2017. gadā strādāja ar 2,383 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 9,6% mazāk nekā gadu iepriekš, savukārt kompānijas zaudējumi pieauga par 80,3% – līdz 171 737 eiro. Kompānijas 2018. gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

"Mildas KM" vienīgais īpašnieks ir SIA "GGV Invest", kas savukārt pieder Gintam Čakānam (31,77%), Jizhaku Rubanenko (31,77%), Kuļikovskim (31,77%), kā arī Gundaram Kuļikovskim (4,69%). Arī "GGV Invest" pagājušā gada 16.oktobrī izslēgta no PVN maksātāju loka. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2 322 000 eiro.

"Mildas KM" darbības virzieni ir dārzeņu, konservu, pamatēdienu un ēdienu piedevu ražošana, kā arī tirdzniecība. "Mildas KM" rūpnīca atrodas Kocēnu pagastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!