Foto: Publicitātes attēli

Strauji pieaugot energoresursu izmaksām, tirdzniecības centrā "Domina Shopping" tiks ieviesti vairāki taupības pasākumi, informē uzņēmumā.

2022. gada ietvaros tiks realizēts jauns investīciju projekts 56 tūkstošu eiro vērtībā ar mērķi visus atlikušos gaismekļus tirdzniecības centra koplietošanas telpās nomainīt uz taupīgajiem LED gaismekļiem.

"Lai gan energoresursu sadārdzinājums ir ļoti liels, pagaidām "Dominas" darba laiku nemainīsim, jo tas vienmēr ir bijis optimāls – no plkst. 10:00 līdz 21:00. Saglabāt esošās darba stundas, pie kurām ir pieraduši mūsu klienti, ļauj arī iepriekšējos 5 gados veiktās investīcijas energoefektivitātes uzlabošanā, kas izmaksājuši vairāk nekā 360 tūkstošus eiro," skaidro t/c "Domina Shopping" direktore Dina Bunce.

Šovasar tirdzniecības centrā jau ir veiktas vairākas elektroenerģijas patēriņa korekcijas. Ir samazināti apgaismojuma darbības laika intervāli gan iekštelpās, gan ārā, kas, pēc aprēķiniem, ietaupīs ne mazāk kā 2000 KWh/dienā, kas ir aptuveni 62 000 KW/h mēnesī. Tuvākajā laikā tiks būtiski pilnveidota apkures sistēma, uzstādot siltumizolāciju uz sūkņiem un regulējošo armatūru, kā arī potenciāli tiek plānota saules paneļu izvietošana uz "Domina" jumta.

Līdztekus kopš 2018. gada tirdzniecības centrs ir mērķtiecīgi strādājis, lai samazinātu energoresursu patēriņu. Piemēram, visos koplietošanas gaiteņos, autostāvvietās, fasādes gaismekļos un citviet apgaismojums ir nomainīts uz LED tipa. Savukārt eskalatoriem uzstādīta start-stop sistēma – laikā, kad neviens ar to nepārvietojas, iekārta samazina ātrumu vai apstājas, kā arī veikti dzesēšanas sistēmas uzlabošanas darbi, tādējādi būtiski ietaupot elektroenerģiju. Tāpat veikti siltumapgādes sistēmas pārbūves darbi, kas būtiski uzlaboja siltumenerģijas efektivitāti un samazināja tās patēriņu. Rezultātā pēdējo 5 gadu laikā "Domina Shopping" energoefektivitātes uzlabošanā ieguldīti vairāk nekā 360 tūkstoši eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!