Foto: Itar-Tass/Scanpix

2015. gada augustā salīdzinājumā ar jūliju ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 0,6%, bet salīdzinājumā ar to pašu mēnesi pērn cenas samazinājušas par 1,5%, liecina Centrālās statistikas pārvaldes (CSP) dati.

Vietējā tirgū realizētai produkcijai cenu līmenis pazeminājās par 0,5%, eksportētajai produkcijai – par 0,7%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenu līmenis samazinājās par 0,3%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 0,9%. Ražotāju cenu pārmaiņas mēneša laikā visvairāk ietekmēja cenu samazinājums farmaceitisko pamatvielu un farmaceitisko preparātu ražošanā, siltumapgādē, gāzes apgādē un gaisa kondicionēšanā, kā arī papīra un papīra izstrādājumu ražošanā.

2015. gada augustā, salīdzinot ar to pašu mēnesi 2014. gadā, vidējais ražotāju cenu līmenis Latvijas rūpniecībā samazinājās par 1,5%. Vietējā tirgū realizētajai produkcijai cenas saruka par 2,3%, eksportētajai produkcijai - par 0,7%. Eksportam uz eirozonas valstīm cenas samazinājās par 0,3%, eksportam uz ārpus eirozonas valstīm - par 0,9%.

Ietekmīgākais cenu samazinājums bija pārtikas produktu ražošanā (par 0,8 procentpunktiem), elektroenerģijā, gāzes apgādē, siltumapgādē un gaisa kondicionēšanā (par 0,5 procentpunktiem) un koksnes un koka izstrādājumu (izņemot mēbeles) ražošanā (par 0,3 procentpunktiem).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!