Foto: DELFI Aculiecinieks

Dienas laikā kravas automašīnu rindas Grebņevas robežkontroles punktā sarukušas uz pusi, bet Terehovas robežkontroles punktā - vien nedaudz, liecina VAS "Latvijas Valsts ceļi" (LVC) sniegtā informācija.

Lai šķērsotu Latvijas-Krievijas robežu, no Latvijas puses rindā pie Terehovas robežkontroles punkta šorīt rindā gaidīja 320 automašīnas un paredzamais gaidīšanas laiks bija aptuveni 30 stundas. Šobrīd rindā gaida 280 kravas automašīnas, bet paredzamais gaidīšanas laiks sarucis līdz 24 stundām.

Savukārt rindā pie Grebņevas robežkontroles punkta šorīt gaidīja 50 kravas automašīnas, bet tagad to ir 25. Prognozējamais gaidīšanas laiks šajā vietā ir sarucis no desmit līdz sešām stundām.

Savukārt rindas pie Latvijas-Baltkrievijas robežšķērsošanas vietām Pāterniekos un Silenē šorīt neveidojas, liecina LVC sniegtā informācija.

Kā ziņots, Valsts ieņēmumu dienests trešdien aicināja pārvadātājus, kuri ved preces uz Krieviju, izmantot muitas kontroles punktu "Grebņeva", kur rindā gaidīja salīdzinoši neliels skaits kravas automašīnu.

Garās kravas automašīnu rindas uz Latvijas un Krievijas robežas varētu būt skaidrojamas gan ar traucējumiem datorsistēmas darbībā Krievijas pusē, gan ar autopārvadātāju padziļinātu pārbaudi, informēja Autotransporta direkcijā (ATD).

Saskaņā ar ATD rīcībā esošo informāciju 27. un 28. februārī Krievijas robežkontroles punktos bijuši konstatēti traucējumi datorsistēmas darbībā, bet šobrīd tehniskās problēmas ir novērstas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!