Foto: LETA

Automašīnu "KIA" un "Citroen" oficiālā dīlera Latvijā SIA "Mitau motors" apgrozījums pagājušajā gadā bija 5,541 miljons eiro, kas ir par 13% mazāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija strādāja ar 73 262 eiro zaudējumiem pretstatā peļņai 2018. gadā, liecina "Firmas.lv" informācija.

Gada pārskata vadības ziņojumā skaidrots, ka pērn "Mitau motors" samazinājās pārdoto automašīnu skaits, kas nodrošina uzņēmumam lielāko daļu peļņas. Turklāt uzņēmums 2019.gadā izveidoja servisu, kas prasīja būtiskus izdevumus telpu labiekārtošanā un remontā, kā arī palielinājās telpu nomas izmaksas un tika pieņemti jauni darbinieki.

Uzņēmuma vadība arī norāda, ka, neskatoties uz to, ka 2019. gads noslēdzās uz zaudējumiem, un saistībā ar Covid-19 pandēmiju šogad ekonomiskā situācija ir nestabila un neprognozējama, šis gads uzņēmumam rādās diezgan cerīgs un darbība tiek turpināta.

"Mitau motors" 2018. gadā strādāja ar 6,372 miljonu eiro apgrozījumu un 58 302 eiro peļņu.

Uzņēmums reģistrēts 2011. gadā, un tas ir oficiālais automašīnu "KIA" un "Citroen" dīleris Latvijā. Kompānijas pamatdarbība ir jaunu un mazlietotu automašīnu tirdzniecība un rezerves daļu tirdzniecība. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 2840 eiro. Tas pieder Aigaram Šulcam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!