Foto: PantherMedia/Scanpix
Autovadītājiem, kuri veic starptautiskos kravu vai pasažieru pārvadājumus, tāpat kā visiem citiem iebraucējiem Latvijā, ir jāaizpilda elektroniskā apliecinājuma anketa, kas pieejama tīmekļvietnē www.covidpass.lv, informē valsts SIA "Autotransporta direkcija".

Apliecinājuma aizpildīšana ir obligāta un tā ir jāveic ne agrāk kā 48 stundas pirms robežas šķērsošanas.

Anketā jānorāda vārds, uzvārds, e-pasta adrese, iebraukšanas veids, jāuzskaita valstis, kuras apmeklētas pēdējo 14 dienu laikā, kā arī cita saistošā informācija. Tā ir jāaizpilda katru reizi, šķērsojot robežu.

Papildus tam autovadītājam nepieciešams atzīmēt, ka šī ir darba vizīte komersanta saistību izpildei (atzīme pieejama anketā).

Pēc anketas aizpildīšanas iebraucējs saņem QR kodu, kas ir obligāta prasība, lai šķērsotu valsts robežu. Gadījumos, kad vadītājam nav pieejami tehniski līdzekļi apliecinājuma iesniegšanai, to viņa vārdā var izdarīt trešā persona. Autovadītājiem, kuri ierodas Latvijā, ārpus darbalaika jāievēro pašizolācija. To ir iespējams pārtraukt, lai veiktu darba pienākumus.

"Autotransporta direkcija" ir vienotas valsts politikas realizētāja starptautisko pārvadājumu jomā, autotransporta komercpārvadājumu uzņēmējdarbības licencēšanā, kā arī sabiedriskā transporta plānošanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!