Foto: airBaltic/Publicitātes foto
Saistībā ar gaisa telpas slēgšanu civilajai aviācijai aviokompānijas apturējušas lidojumus no Rīgas uz un no Ukrainu.

Latvijas nacionālā aviokompānija "airBaltic" paziņojusi, ka saistībā ar gaisa telpas slēgšanu civilajai aviācijai no 2022. gada 24.februāra līdz 2022. gada 13.martam tiek atcelti visi tās reisi uz un no Ukrainas.

"'Mūsu pasažieru un darbinieku drošība ir galvenā "airBaltic" prioritāte."airBaltic" pirms katra lidojuma izvērtē šī brīža situāciju un ievēro oficiālo varasiestāžu izdotās rekomendācijas. airBaltic ir elastīga un gatava pielāgot savu lidojumu grafiku pēc nepieciešamības," norāda uzņēmums.

Visus ietekmētos pasažierus kompānija aicina pārbaudīt savu rezervāciju "airBaltic" mājaslapā, lai saņemtu naudas atmaksu vai zvanīt, lai veiktu pārrezervāciju pieejamam lidojumam pēc 13. marta.

Kompānija iesaka ikvienam organizēt savu transportu, lai pēc iespējas ātrāk izbrauktu no Ukrainas, izmantojot sauszemes transportu. 'Grūtību gadījumā aicinām sazināties ar savas valsts vēstniecību," atgādina uzņēmums.

Ņemot vērā pašreizējos apstākļus Ukrainā un ar tiem saistītiem ierobežojumiem – gaisa telpas slēgšanu, arī "WizzAIr" paziņojusi, ka aviokompānija uz laiku pārtraukusi visus lidojumus Ukrainā.

Pasažieri, kuru lidojumi ir rezervēti ielidošanai vai izlidošanai no Ukrainas, var atrast vairāk informācijas "WizzAir" mājaslapā vai arī aviokompānijas zvanu centrā: +371 90200955.

Savukārt Civilās aviācijas aģentūra savā "Twitter" kontā ziņo, ka informējusi Latvijas gaisa pārvadātājus par aizliegumu izmantot Ukrainas gaisa telpu saistībā ar draudiem civilās aviācijas drošībai un drošumam.

Aģentūra arī aicina pasažierus sekot līdzi aktuālajai informācijai.

Tikmēr BBC ziņo, ka Ukraina ir aizvērusi savu gaisa telpu civilajiem lidojumiem. Tiek norādīts uz augstu lidojumu drošības apdraudējumu, kas saistīts ar notiekošo Donbasā.

Eiropas Savienības Aviācijas drošības aģentūra arī norādījusi uz papildus drošības riskiem, lidojumos, kas robežojas ar Krievijas un Baltkrievijas gaisa telpām.

"Pastāv gan tīšas mērķēšanas risks, gan arī nepareiza civilo lidmašīnu identificēšana," paudusi aģentūra.

Tiek arī norādīts, ka plašā sauszemes un gaisa kara sistēmu klātesamība un to iespējamā izmantošana rada lielu risku civilajiem lidojumiem, kas darbojas visos līmeņos.

Savukārt Lielbritānijas transporta ministrs Grants Šapps lidsabiedrībām, kas dodas uz un no Lielbritānijas lidostām, licis izvairīties Ukrainas gaisa telpas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!