Foto: Unsplash

Ierobežot azartspēles savā teritorijā ik pa laikam centušās vairākas pašvaldības. Kādai tas izdevies veiksmīgāk, kādai – mazāk veiksmīgi, jo azartspēļu organizētāji bez cīņas netaisās padoties. Arī Rīgas dome pēc tam, kad pirms vairāk nekā pieciem gadiem pieņēma lēmumu par 42 spēļu zāļu aizvēršanu pilsētas vēsturiskajā centrā, piedzīvojusi vairākas tiesvedības pret azartspēļu organizatoriem.

Latvijas Spēļu biznesa asociācijā, kuras biedri ir visi lielākie azartspēļu organizētāji, brīdina, ka tiesāšanās par spēļu zālēm turpināsies.


Tiesājas ar pašvaldību

2017. gadā Augstākā tiesa bija norādījusi, ka Rīga vairāk nekā 10 gadus nepilda pati savus saistošos noteikumus – apņemšanos izskaust azartspēļu zāles no pilsētas vēsturiskā centra. Pēc tiesas lēmuma Rīgas dome atsauca vietu atļaujas 42 spēļu zālēm pilsētas vēsturiskajā centrā, dodot piecu gadu pārejas periodu darbības izbeigšanai. Lai arī šo spēļu zāļu īpašnieki bija vērsušies tiesā, tās lēmumi bija par labu Rīgas domei, tādēļ azartspēļu organizēšanas vietas līdz 2022. gada rudenim tika aizvērtas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!