Foto: LETA
Izlaidums trolejbusā vai brauciens vilcienā par 1800 eiro – sabiedriskais transports tiek izmantots arī kā pasākumu vieta, valsts un pašvaldību uzņēmumiem nodrošinot papildu ienākumus.

Sabiedriskā transporta nomu dažādām vajadzībām Latvijā piedāvā gan valstij piederošais "Pasažieru vilciens", gan pašvaldību īpašumā esošie transporta uzņēmumi, piemēram, "Rīgas satiksme".

Uzņēmumi "Delfi Bizness" stāsta, cik pieprasīts ir šāds pakalpojums, kas to visbiežāk izmanto, cik daudz naudas tas ienes un ar ko jārēķinās potenciālajiem interesentiem.

Nedrīkst traucēt citiem pasažieriem

"Pasažieru vilciena" Korporatīvo attiecību daļas vadītāja Sigita Zviedre "Delfi Bizness" stāsta, ka iespēju nomāt vilcienus uzņēmums nodrošina jau vairāk nekā piecus gadus. Šāds pakalpojums tiek piedāvāts gan uzņēmumiem, piemēram, pasākumu aģentūrām, un iestādēm, gan arī citiem interesentiem, lai dotos privātā un personalizētā izbraukumā pa sliežu ceļiem. Tas var būt speciāls reiss ārpus regulārā vilcienu kustības grafika jeb komercreiss vai atsevišķa vagona noma vilcienu kustības grafika ietvaros. Tā, piemēram, jūlija sākumā Rīgas Centrālajā stacijā savu ceļu sāka "DEBOSCH Express" – pasākums vilcienā elektroniskās mūzikas cienītājiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!