Foto: Pixabay

"BaltCap Private Equity Fund III" (BPEF III) iegādāsies uzņēmuma "Baltic Ticket Holdings OÜ" vairākuma daļas. Uzņēmuma mazākuma daļas iegūs līdzinvestors Svens Nūtmans (Sven Nuutmann), kurš darbosies kā uzņēmumu grupas izpilddirektors, informē investori.

"Baltic Ticket Holdings OÜ" ir holdinga kompānija, kuras paspārnē darbojas uzņēmumi "AS Piletilevi" Igaunijā, SIA "Biļešu serviss" Latvijā, "Nacionalinis bilietu platintojas UAB" Lietuvā un "Kvitki Bel" Baltkrievijā. Uzņēmums piedāvā biļešu tirdzniecības pakalpojumus, izmantojot tīmekļa vietnes, kā arī vairāk nekā 700 klātienes tirdzniecības vietas. "Baltic Ticket Holdings" (BTH), kas dibināts 1997. gadā Igaunijā, ir lielākais biļešu tirdzniecības pakalpojumu sniedzējs Igaunijā, Latvijā, Lietuvā un Baltkrievijā. 2019. gadā uzņēmuma pārdoto biļešu apjoms pārsniedza sešus miljonus un aptvēra 36 000 pasākumus. BTH piedāvā arī mārketinga un konsultāciju pakalpojumus, nodrošina biļešu programmatūru un aprīkojumu pasākumu organizētājiem.

Pašreizējā vadības komanda turpinās darbu uzņēmumā. Darījuma noslēgšanai nepieciešama Konkurences padomes atļauja. Darījumu konsultēja "Cobalt", "PwC" un "Civitta". Darījuma vērtība un citas detaļas netiek atklātas.

Līdzinvestoram Nūtmanam uzticēti BTH vadītāja pienākumi. Nūtmans ir uzkrājis plašu pieredzi, vadot dažādu uzņēmumu attīstību, kā arī viņš ir pieredzējis mediju nozares eksperts. "Darījums veicinās BTH tiešsaistes platformu attīstību un uzlabos pakalpojumu piedāvājumu. Gan bizness, gan vadības komanda man ir labi pazīstami, tādēļ ceru ātri iekļauties jaunajā lomā. Kopā ar pašreizējo uzņēmuma komandu vēlos uzsākt jaunu posmu BTH izaugsmes ceļā," komentē Nūtmans. Savukārt ilggadējais BTH valdes loceklis Jānus Beilmanns (Jaanus Beilmann), norāda, ka ieguldījums apliecina Igaunijā bāzēta uzņēmuma starptautisko konkurētspēju.

"Lai gan 2020. gads kultūras un izklaides nozarei bija grūts, mēs ticam, ka pēc Covid-19 ierobežojumu atcelšanas tirgus ātri atgūsies. Mēs plānojam izmantot šo pēckrīzes posmu, lai veiktu investīcijas uzņēmuma digitālo produktu un risinājumu uzlabošanā, " teic "BaltCap" partneris Olivers Kulmans (Oliver Kullman).

Investīciju fonds BaltCap Private Equity Fund III (BPEF III) veic kapitālieguldījumus stabilos, inovatīvos uzņēmumos Baltijā un Ziemeļvalstu reģionā, īstenojot iegādes un attīstības stratēģiju. BPEF III tika izveidots sadarbībā ar Eiropas Investīciju fondu (EIF), Eiropas Rekonstrukcijas un attīstības banku (ERAB), Ziemeļvalstu Vides finanšu korporāciju (NEFCO), LHV pensiju fondiem, SEB pensiju fondiem no Igaunijas, Latvijas un Lietuvas, "eQ Asset Management" un arī vairākiem privāto ieguldījumu uzņēmumiem. EIF veica ieguldījumus, izmantojot "Baltijas Inovāciju fonda 2" starpniecību (iniciatīva, kas izveidota Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un EIF sadarbības rezultātā). EIF ieguldījums BPEF III tiek atbalstīts Eiropas Savienības finansiālā atbalsta Eiropas Stratēģisko investīciju fonda ("ESIF") iniciatīvas ietvaros, kas savukārt ietilpst Eiropas Investīciju plānā. ESIF mērķis ir palīdzēt izmantot publisko finansējumu, tostarp finansējumu no ES budžeta, lai mobilizētu privātās investīcijas dažādiem Eiropas Savienībā īstenotiem projektiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!