Foto: Publicitātes foto
"BaltCap" Infrastruktūras fonds ir parakstījis vienošanos pārdot "Energia Verde" – uzņēmumu, kas Rīgas reģionā darbina biomasas koģenerācijas staciju, Ziemeļeiropas zaļās enerģijas kompānijai "Gren", informē "BaltCap".

"BaltCap" Infrastruktūras fonds 2018. gadā iegādājās "Energia Verde" kapitāldaļu vairākumu, aptuveni gadu pēc tam, kad elektrostacija bija sākusi savu darbību. Kokskaidu koģenerācijas stacija ir aprīkota ar 18 MW "HoSt Bio-Energy" iekārtu, augstspiediena ūdens cauruļu tvaika katlu un 3,98 MW tvaika turbīnu. Stacija ražo elektroenerģiju un nodrošina siltumu Rīgas centralizētajai siltumapgādes sistēmai.

"BaltCap" infrastruktūras fonda partneris Šarūns Stepukonis (Šarūnas Stepukonis) norāda, ka pēdējos trīs gados "Energia Verde" ir bijis lētākais siltuma ražotājs Rīgas centralizētajā siltumapgādes sistēmā.

"Gren" pievēršas ilgtspējīgu enerģijas risinājumu izstrādei un nodrošināšanai, galvenokārt centralizētai siltumapgādei, atjaunojamo energoresursu un vietējo resursu izmantošanai. "Energia Verde" iegāde ir daļa no "Gren" izaugsmes stratēģijas.

SIA "Energia Verde" reģistrēta 2003. gadā, tās pamatkapitāls ir 1,25 miljoni eiro (pilnībā apmaksāts). Pērn uzņēmums apgrozīja 7,4 miljonus eiro un nopelnīja 3,2 miljonus eiro, liecina "Crediweb.lv" dati. 2020. gadā nodokļos samaksāti 1,7 miljoni eiro un nodarbināti deviņi cilvēki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!