Foto: Publicitātes foto
"BaltCap Latvia Venture Capital Fund" pārdevis koka mēbeļu un interjera elementu ražotāju SIA "Ekju". Uzņēmumu iegādājusies SIA "Amata" ar privātā kapitāla fonda "Flycap" un "Signet Bank" atbalstu.

"BaltCap" investēja uzņēmumā "Ekju" 2012.gadā. Kā norāda investors, šajā laika periodā "Ekju" ievērojami kāpināja eksporta apjomus, nostiprināja uzņēmuma pozīcijas galvenajos Eiropas tirgos un ieviesa ilgtspējības principus. ""Ekju" uzsāka veiksmīgu darbību e-komercijā, un šobrīd ir vieni no veiksmīgākajiem šajā nozarē dārza mēbeļu tirgū Francijā, Lielbritānijā un Vācijā," norāda "BaltCap". Uzņēmums ieviesis LEAN un TOC ražošanas metodes, būtiski palielinot produktivitāti un pārdošanas apjomus – no 5,6 miljoniem eiro 2012. gadā līdz vairāk nekā 13 miljoniem eiro 2020. gadā.

"BaltCap" investīciju direktors Pēteris Treimanis norāda: "Šodien "Ekju" ir pieprasītākais darba devējs un viens no vadošajiem nodokļu maksātājiem reģionā. "BaltCap" investīciju periodā "Ekju" samaksāto nodokļu apjoms pārsniedza 7,3 miljonus eiro un būtiski veicināja reģiona attīstību. "BaltCap" uzticas jauno īpašnieku ilgtermiņa vīzijai par uzņēmuma turpmāko attīstību."

"Altum" ir lielākais investors gan "BaltCap Latvia Venture Capital Fund", gan "FlyCap" fondos.

"FlyCap" partneris Jānis Skutelis uzsver, ka kokrūpniecība ir investīcijām pievilcīga nozare, kurā Latvijai ir konkurējošā priekšrocība. "Apvienojot videi draudzīgas ražošanas tehnoloģijas ar uzņēmuma izaugsmi pēdējo desmit gadu laikā, mēs saskatām potenciālu vēl vairāk paplašināt pakalpojumu un produktu klāstu Eiropas tirgū. Uzņēmuma attīstība veicinās Latvijas ekonomikas izaugsmi, pieaugs eksports, darbavietu skaits un nodokļi".

Foto: Publicitātes foto

""Ekju" vadības komandā nostrādātajos gados esam sasnieguši strauju uzņēmuma attīstību un labus finanšu rādītājus. Mums ir bijis liels prieks strādāt kopā ar "BaltCap" un "Ekju" ilggadējiem īpašniekiem, kopā esam izveidojuši tādu uzņēmuma stratēģiju, kuru vēlamies turpināt un attīstīt," papildina uzņēmuma valdes priekšsēdētājs Maris Danieks.

"Īpašnieku maiņas rezultātā ir izveidota uzņēmumu grupa, un mūsu mērķis kā uzņēmuma vadībai un jaunajiem īpašniekiem ir nodrošināt ilgtermiņa stabilitāti gan darbiniekiem, gan klientiem, gan tālākai izaugsmei," viņš piebilst.

Darījuma vadošais finanšu konsultants pircējam bija "Superia Corporate Finance".

"BaltCap Latvia Venture Capital Fund" dibināts 2010. gadā "JEREMIE" programmas ietvaros. Fonds piešķir sākšanas un attīstības finansējumu Latvijā bāzētiem mikro, mazajiem un vidējiem uzņēmumiem ar izaugsmes potenciālu, ieguldot uzņēmumu kapitālā. Fonda lielākais ieguldītājs tā dibināšanas brīdī – Eiropas Investīciju Fonds (EIF). Ar 2012. gadu EIF saistības un pilnvaras pārņēma Latvijas Garantiju Aģentūra, ar 2015. gadu "Attīstības finanšu institūcija Altum".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!