Foto: DELFI

Telekomunikāciju uzņēmums "Baltcom" saredz, ka "Lattelecom" klaji kopējis tās reklāmas kampaņu. Gadījumā, ja "Lattelecom" šo kampaņu nepārtrauks, "Baltcom" gatavos iesniegumu, lai vērstos tiesā, portālu "Delfi" informēja uzņēmumā.

Interaktīvās televīzijas papildpaku kampaņa, kuru "Lattelecom" uzsācis 9. jūnijā, ir identiska "Baltcom" uzsāktajai reklāmas kampaņai turpat mēnesi iepriekš - 16. maijā. "Lattelecom" klaji kopē gan izmantoto vizuālo valodu, gan radošo pieeju, gan Baltcom zīmola elementus. Konkrēto vizuālo valodu "Baltcom" izmanto jau vairāk nekā gadu.

"Lattelecom" reklāmas kampaņā izmantotie elementi ir acīmredzams "Baltcom" reklāmas plaģiāts. Kampaņa ir identiska teju viens pret vienu. Ilgāku laiku ar šādu praksi nodarbojās mazie tirgus spēlētāji, tāpēc liels pārsteigums, ka to praktizē arī agrākais tirgus monopolists. Šķiet, telekomunikāciju jomā kopēšana kļuvusi par jaunu tendenci. Tomēr, ja notikušais ir tikai konkurenta radošu ideju iztrūkuma rezultāts, esam gatavi dalīties, - mums to ir daudz," notikušo komentē "Baltcom" valdes priekšsēdētājs Nikolā Buasēns .

"Baltcom" uzskata, ka šis nav pirmais gadījums, kad bijušais valsts monopols izvērsis negodīgas un maldinošas reklāmas aktivitātes. Aprīlī "Baltcom" saņēma starptautisko un prestižo "Speedtest" apbalvojumu kā ātrākais interneta sniedzējs Latvijā 2015. gadā. Tas ļāva "Baltcom" uzsākt kampaņu, saviem klientiem piedāvājot ātrāko interneta pieslēgumu Latvijā. Reaģējot uz to, jau drīz pēc tam "Lattelecom" uzsāka kampaņu, kas apgalvoja to pašu. Tiesa, atšķirībā no "Baltcom", "Lattelecom" nespēja atsaukties uz nevienu avotu, kas pamatotu šo apgalvojumu.

"Mēs lepojamies ar savu darbu, lepojamies ar to, ka saviem klientiem varam piedāvāt ātrāko interneta pieslēgumu Latvijā par vairāk nekā konkurētspējīgu cenu. Skaidrs, ka pašreizējos tirgus apstākļos "Lattelecom" pietrūkst ideju, kā noturēt savus klientus. Mēs esam gatavi palīdzēt, esam gatavi "Lattelecom" par zināmu samaksu nosūtīt mūsu idejas reklāmas aktivitātēm," gatavību pauž Buasēns.

"Baltcom" dibināts 1991. gadā. "Baltcom" saviem klientiem nodrošina ātrgaitas optisko internetu, interaktīvo televīziju, telefonsakarus un elektrības pakalpojumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!