Foto: LETA



Atkarībā no klienta izvēlētā pakalpojuma modeļa un elektroenerģijas patēriņa apjoma "Baltcom" Latvijas iedzīvotājiem piedāvātā elektrības cena būs no 16,1 līdz 16,8 eiro centiem par kilovatstundu (kWh) (iekļaujot sistēmas pakalpojuma tarifu un OIK), portāls "Delfi" uzzināja uzņēmumā.

Patēriņa apjomam līdz 199 kWh mēnesī elektroenerģijas cena, reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv", būs 16,65 eiro centi par kWh. Ja patēriņš konkrētā mēnesī būs 200 - 599 kWh, tad cena par 1 kWh, sākot jau no pirmā iztērētā kWh, būs 16,5 eiro centi.

"Baltcom" norāda, ka tad, ja patēriņš būs no 0 līdz 1999 kWh mēnesī, tad cena par kWh eiro centos "Baltcom" klientiem un, pakalpojumam reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv" būs 0,1665, nereģistrējoties portālā - 0,1680, ja patēriņš būs no 200 - 599 kWh, tad cena par kWh eiro centos "Baltcom" klientiem un, pakalpojumam reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv" būs 0,1650, bet nereģistrējoties portālā - 0,1665.

Ja patēriņš būs no 600 - 999 kWh, tad cena par kWh eiro centos "Baltcom" klientiem un, pakalpojumam reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv" būs 0,1630, bet nereģistrējoties - 0,1645 eiro centi, savukārt tad, ja patēriņš mēnesī būs no 1000 - 1999 kWh, tad cena par kWh eiro centos "Baltcom" klientiem un, pakalpojumam reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv" būs 0,1620 eiro centi, bet nereģistrējoties - 0,1635 eiro centi.

Ja patēriņa apjoms mēnesī pārsniegs 2000 kWh, tad cena par kWh eiro centos "Baltcom" klientiem un, pakalpojumam reģistrējoties portālā "mansbaltcom.lv" būs 0,1615 eiro centi, bet nereģistrējoties portālā - 0,1630 eiro centi.

Patēriņam pieaugot, piemēram, ziemas mēnešos, kad elektroenerģijas patēriņš mēnesī mēdz pat dubultoties, izmaksas par vienu kWh automātiski samazināsies. Klientam pašam nekas nebūs jāmaina vai jāpiesaka tarifu plāna izmaiņas.

Klientiem, kuriem rūp videi draudzīgs un "zaļš" dzīvesveids, "Baltcom" plāno īpašu piedāvājumu - zaļo enerģiju, kura saražota no atjaunojamajiem energoresursiem un kuras izcelsmi apliecinās īpašs sertifikāts.

"Baltcom" universālā pakalpojuma elektroenerģijas cena būs 16,9 eiro centi par kWh.

"Baltcom" piedāvājums balstās uz trim principiem - jo lielāks patēriņš, jo mazāka elektrības cena, nekādu papildu maksu, piemēram, fiksēta patēriņa nodrošinājuma vai abonēšanas maksa un maksimāla vienkāršība.

Elektroenerģija klientiem turpmāk tiks piedāvāta gan kā atsevišķs produkts, gan komplektos ar citiem "Baltcom" pakalpojumiem - internetu, televīziju vai telefonsakariem. 

"Savā piedāvājumā esam likuši uzsvaru uz maksimālu vienkāršību. Iedzīvotājs maksā par elektrību atkarībā no faktiskā patēriņa. Mājsaimniecības izmaksas par elektrību nosaka patēriņa apjoms konkrētā mēnesī un izvēlētais pakalpojuma apmaksas modelis. Visiem Baltcom telekomunikāciju pakalpojumu klientiem, kā arī tiem klientiem, kuri kā apkalpošanas veidu izvēlēsies Baltcom pašapkalpošanās portālu mansbaltcom.lv, tiek piedāvāta zemāka elektroenerģijas cena. Svarīgi, ka iedzīvotājam nav nekādu papildu izmaksu par elektroenerģijas patēriņu, piemēram, pakalpojuma abonēšanas vai patēriņa nodrošinājuma maksas, kas faktisko maksu par vienu kWh var būtiski sadārdzināt," skaidro uzņēmuma valdes loceklis Gints Kiršteins.

Iedzīvotāji elektrības iegādei no "Baltcom" var pieteikties jau no 30.janvāra portālā www.baltcom.lv. Līgums par elektroenerģijas piegādi tiks slēgts uz 12 mēnešiem. Piesakoties pakalpojumam līdz 15. martam, iedzīvotāji Baltcom piegādāto enerģiju saņems jau no 2014. gada 1. aprīļa.

Līdz 1. aprīlim uzņēmuma klienti vēl var pieteikties arī Baltcom sākotnējam piedāvājumam - elektroenerģijas iegāde komplektos ar "Baltcom" telekomunikāciju pakalpojumiem noteiktā apjomā - 75 vai 100 kWh mēnesī par fiksētu abonēšanas maksu uz 24 mēnešiem. Pēc tirgus pilnīgas liberalizācijas šis piedāvājums klientiem vairs nebūs pieejams.

Mainīt elektroenerģijas piegādātāju iedzīvotājam būs vienkārši. Klientam jānoslēdz līgums ar "Baltcom" par elektrības piegādi, savukārt visas pārējās līgumattiecības - piemēram, ar AS "Sadales tīkli" par elektrības piegādes infrastruktūras nodrošināšanu nokārtos "Baltcom". Elektrība patērētājam tiks piegādāta tieši tāpat kā iepriekš - izmantojot AS "Sadales tīkli" infrastruktūru un pakalpojumus. Vienkāršāk runājot - jauni vadi jāvelk nebūs, mainīsies tikai elektrības tirgotājs. "Domāju, ka vislielākais darbs un atbildība par to, lai pēc tirgus atvēršanas Latvijas mājsaimniecību elektrības patēriņš tiktu fiksēts precīzi un savlaicīgi, gulsies uz AS "Sadales tīkli", kam turpmāk būs jāspēj apkalpot ne vairs viena, bet vairāku elektroenerģijas tirgotāju klientus," norāda G Kiršteins.

Saskaņā ar Ekonomikas ministrijas sniegto informāciju valsts atbalsts elektroenerģijas cenas pieauguma kompensēšanai mazturīgajām mājsaimniecībām tiks novirzīts pašvaldībām, kuras tālāk piešķirs atbalstu iedzīvotājiem. Šis atbalsts iedzīvotājiem būs pieejams neatkarīgi no elektroenerģijas tirgotāja.

Vairāk informācijas un iespēja pieteikties pakalpojumiem jau no 30. janvāra - Baltcom mājas lapā www.baltcom.lv.

SIA "Baltcom TV" dibināta 1991. gadā un ir viens no vadošajiem elektronisko sakaru un elektroenerģijas uzņēmumiem Latvijā, kas piedāvā analogās un interaktīvās digitālās TV pakalpojumus, ātrgaitas internetu un fiksēto telefonsakaru pakalpojumus, un kopš 2013. gada augusta arī elektroenerģijas tirdzniecības pakalpojumus mājsaimniecībām.

"Baltcom TV" īpašnieki ir "RPAX One S.A" un VAS "Latvijas Valsts radio un televīzijas centrs".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!