Foto: Shutterstock

Birža "Nasdaq Riga" piemērojusi uzraudzības statusu piena pārstrādes uzņēmumam "Baltic Dairy Board", teikts biržas publiskotajā informācijā.

Paziņojumā sacīts, ka "Baltic Dairy Board" ir iesniegusi "Nasdaq Riga" 2019. gada revidētu gada pārskatu, kurā revidents sniedz negatīvu atzinumu par finanšu pārskatu.

Revidents atzīmē, ka ir beidzies termiņš, kurā "Baltic Dairy Board" bija jāatmaksā aizdevums, taču kompānija nav spējusi vienoties par aizņēmuma refinansēšanu vai atmaksas termiņa pagarināšanu ar banku. "Šī situācija norāda, ka pastāv būtiska nenoteiktība, kas var radīt nozīmīgas šaubas par sabiedrības spēju turpināt darbību," norāda revidents.

Tāpat biržas paziņojumā minēts, ka "Baltic Dairy Board" kopš 2019. gada 2. maija ir piemērots uzraudzības statuss atbilstoši biržas noteikumiem par finanšu instrumentu iekļaušanu un tirdzniecību biržas regulētajos tirgos, kas nosaka, ka birža uzraudzības statusu piemēro, ja emitentam ilgstoši ir maksātspējas problēmas.

Uzraudzības statusa piemērošana nepieciešama, lai piesaistītu tirgus dalībnieku uzmanību.

Pēc "Baltic Dairy Board" pārskatā minētā, kompānijai līdz 2018. gada 15. maijam bija jāatmaksā divi aizdevumi "Luminor". 2019. gada beigās neatmaksātā aizdevumu kopējā summa veidoja 3,108 miljonus eiro.

Jau vēstīts, ka "Baltic Dairy Board" apgrozījums pagājušajā gadā bija 2,136 miljoni eiro, kas ir 2,4 reizes vairāk nekā gadu iepriekš, kā arī kompānija guva peļņu 79 094 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem gadu iepriekš.

"Baltic Dairy Board" (iepriekš "Sigilo KV") 2012. gadā izsolē iegādājās maksātnespējīgo piena pārstrādes uzņēmumu "Bauskas piens" un sāka būvēt piena rūpnīcu. "Baltic Dairy Board" rūpnīca tika nodota ekspluatācija 2015. gada decembrī.

"Baltic Dairy Board" darbības veids ir konvencionālā un bioloģiskā svaigpiena un to blakusproduktu padziļināta pārstrāde. Kompānija ražo izejmateriāly sviesta, siera, piena proteīna pulvera ražošanai. Uzņēmums specializējās galakto-oligosaharīdu ražošanā, kuras paredzētas lietošanā zīdainu un bērnu pārtikas ražošanas kompānijām. Papildus tam uzņēmums ir sācis darbību bioloģisko izejvielu ražošanā, kā arī pārstrādes pakalpojumu sniegšanā.

"Baltic Dairy Board" pamatkapitāls ir 777 778 eiro. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir Kaspars Kazāks. Kompānijas emitētās obligācijas ir iekļautas biržas "Nasdaq Riga" parāda vērtspapīru sarakstā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!