Foto: LETA

AS "Baltic International Bank" Kalēju kvartāla atjaunošanā Vecrīgā plāno investēt aptuveni 12 miljonus eiro, informēja bankā.

Kopš 2018. gada banka veic vissenākās Rīgas apbūves atjaunošanu Kalēju kvartālā - Vecrīgas kvartālā starp Kalēju ielu un Vecpilsētas laukumu. Kopumā Kalēju kvartāla projekts aptver piecas ēkas un iekšpagalmu. Šobrīd ir noslēdzies pirmais projekta posms - atjaunotas divas vēsturiskās ēkas.

Projektu paredzēts pabeigt 2022. gadā.

Projekta mērķis ir izveidot publiski pieejamu senās Rīgas kvartālu, kurā būs apskatāmas un aptaustāmas vēsturiskās liecības par pilsētas veidošanos šajā vietā deviņu gadsimtu garumā.

Kvartāls atrodas valsts nozīmes pilsētbūvniecības pieminekļa "Rīgas pilsētas vēsturiskais centrs", UNESCO Pasaules kultūras un dabas mantojuma vietas "Rīgas vēsturiskais centrs" un valsts nozīmes arheoloģijas pieminekļa "Vecrīgas arheoloģiskais komplekss" teritorijā. Gar kvartāla malu pie Kalēju ielas ir saglabājušās Rīgas aizsardzības mūra paliekas (aptuveni 1200. gads).

Darbus kvartālā īsteno arhitektu birojs SIA "Ivara Šļivkas birojs" un būvuzņēmējs SIA "Ramej Construction".

"Baltic International Bank" šogad pirmajā pusgadā strādāja ar peļņu 295 000 eiro apmērā pretstatā zaudējumiem pērn attiecīgajā periodā. Savukārt bankas aktīvi 2018.gada 30.jūnijā bija 304,436 miljonu eiro, kas ir par 6,6% jeb 18,822 miljoniem eiro vairāk nekā 2018.gada beigās.

Bankas lielākie īpašnieki ir Valērijs Belokoņs (69,9%) un Vilorijs Belokoņs (30,05%). Pēc aktīvu apmēra "Baltic International Bank" 2019.gada jūnija beigās bija 10.lielākā banka Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!