Foto: Publicitātes foto

Ziemeļeiropas reģiona lielākais vistu olu un olu produktu ražotājs AS "Balticovo" ekspluatācijā nodevis rapša sēklu pārstrādes rūpnīcu, kuras izveidē investējis divus miljonus eiro, portālu "Delfi" informēja kompānijas valdes priekšsēdētājs Arnis Veinbergs.

"Mūsu rūpnīcā rapša sēklu pārstrādes jauda ir 25 tūkstoši tonnu rapša sēklu gadā. Rapša sēklas iepērkam no vietējiem zemniekiem. Gala produkts ir rapša eļļa, kā arī rapša izspiedes, ko izmantojam pašu sagatavotajā putnu barībā. Tas samazina mūsu ražošanas izmaksas," skaidro Veinbergs.

"Mūsu pamatuzdevums bija nodrošināt putnu barību ar vietējas izcelsmes augstas kvalitātes proteīna avotu. Kā blakusproduktu iegūstam kvalitatīvu auksti spiestu rapša eļļu, kas satur pilnu vitamīnu gammu, kā arī Omega 3 un Omega 6 taukskābes," turpina uzņēmuma vadītājs.

Rūpnīca ir integrēta "Balticovo" barības sagatavošanas cehā, kurā strādā 11 darbinieki.

Iegūtā rapša eļļa tiek fasēta dažādos fasējumos un pārdota Baltijas valstu tirgū. Nākotnē plānots rapša eļļu rafinēt ar nolūku paaugstināt tās pievienoto vērtību.

"Balticovo" ir uzņēmums ar vairāk nekā 30 gadu pieredzi olu un olu produktu ražošanā. Uzņēmums ir orientēts uz darbību Latvijas un starptautiskos tirgos, eksportējot līdz 70% no saražotās produkcijas.

Bāzes uzņēmums putnu fabrika "Iecava" dibināts 1972.gadā, bet SIA "Balticovo" – 1993.gadā. Tā īpašnieks ar 95% uzņēmumu akciju ir Latvijas pilsoņiem piederošais "BCO". Kā liecina "firmas.lv" informācija, "BCO" īpašnieki kopš 2009.gada 17.decembra ir Tatjana Poplavska (pieder 66% kapitāldaļu) un Valdis Grimze (pieder 33% kapitāldaļu).

Patlaban uzņēmuma tirgus daļa Latvijā ir ap 40%. Uzņēmumā strādā 175 darbinieki.

"Balticovo" 2012.gadā strādāja ar 34,24 miljonu latu apgrozījumu, kas ir 46% palielinājums salīdzinājumā ar 23,32 miljonu latu apgrozījumu 2011.gadā, liecina "Firmas.lv" informācija. Uzņēmuma peļņa palielinājusies apmēram 15 reizes, sasniedzot 6,52 miljonus latu salīdzinājumā ar 444 063 latu peļņu 2011.gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!