Foto: LETA

Olu un olu produktu ražošanas uzņēmums AS "Balticovo" līdzīgi kā citi pārtikas ražotāji sastopas ar darbaspēka trūkumu un kompānijai visvairāk trūkst zemākas kvalifikācijas darbinieku, intervijā aģentūrai LETA teica "Balticovo" padomes priekšsēdētājs un līdzīpašnieks Valdis Grimze.

"Mēs neesam izņēmums [un arī sastopamies ar darbaspēka trūkumu]," atzina Grimze, atzīstot, ka arī uzņēmumam apkārtesošās kompānijas, tostarp Rīgā, meklē darbiniekus.

Grimze pieļāva, ka vieni no risinājumiem darbaspēka problēmām ir darbinieku apmācības un darba atalgojuma celšana.

Vienlaikus viņš atzina, ka patlaban ir nepieciešams krietni mazāk roku darba nekā kādreiz, jo ir augsts mehanizācijas līmenis un ļoti daudz ko paveic automātiskās ražošanas līnijas un roboti. Pēc viņa sacītā, arī digitalizācija maina un atvieglo ražošanu.

Komentējot darbaspēka ievešanu no ārvalstīm, Grimze teica, ka "Balticovo" plāno darīt visu iespējamo, lai varētu piesaistīt vietējo darbaspēku.

"Balticovo" apgrozījums 2017. gadā bija 52,3 miljoni eiro, kas ir par 17,3% vairāk nekā 2016. gadā, savukārt uzņēmuma peļņa bija 10,8 miljoni eiro, kas ir četras reizes lielāka nekā 2016. gadā.

"Balticovo" pamatdarbība ir vistu olu, olu pulvera, olu šķidrās masas, vārītu vistu olu bez čaumalas, vārītu kapātu olu ražošana un realizācija. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir BCO, kam pieder 95,42% akciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!