Foto: AFP/Scanpix

Olu un olu produktu ražotāja "Balticovo" turēto mājputnu skaits šogad sasniedzis 3,1 miljonu salīdzinājumā ar 2,8 miljoniem putnu turēšanas vietās pērn, pauda "Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors Toms Auškāps.

Viņš atgādināja, ka "Balticovo" Iecavā, ieguldot aptuveni desmit miljonus eiro, šogad būs uzcēlis divas jaunas ārpus sprostiem turētu vistu kūtis, no kurām pirmā jau ir apdzīvota, un vienu ārpus sprostiem turētu jaunputnu kūti, kas atklāta aptuveni pirms pusgada. Šogad Iecavā plānots uzcelt trešo ārpus sprostiem turētu vistu kūti, kurai jau ir saņemta būvatļauja. Katrā no šīm kūtīm mīt 130 000 putnu.

Tāpat "Balticovo" Iecavā būvē jaunu ražošanas korpusu. Nesen atklāta jauna taras noliktava ar kontrolētu klimatu un modernām daudzlīmeņu noliktavas sistēmām. 2021. gada laikā iecerēts īstenot vēl vērienīgākus projektus, uzceļot jaunu šķirotavu un modernu vārīšanas cehu Iecavā.

Auškāps teica, ka "Balticovo" ir iegādājies arī pamestu kūti Elejas novadā, kuru modernizē un pielāgo putnu turēšanai brīvās turēšanas apstākļos. Arī šo kūti pēc atjaunošanas iecerēts atklāt šogad, tajā ieguldot apmēram miljonu eiro. Tā būšot līdzīga Madonas novadā pērn atklātajai Latvijā pirmajai lielizmēra brīvās turēšanas vistu novietnei, kurā mītošajiem 20 000 putniem pieejams astoņus hektārus plašs pastaigu laukums. Arī Elejas kūtī brīvos apstākļos iecerēts turēt vairāk nekā 20 000 putnus.

"Balticovo" komunikācijas un attīstības direktors pastāstīja, ka pēdējos gados "Balticovo" attīstībā ir kopumā ieguldījis tuvu pie 30 miljoniem eiro.

Komentējot plānus attiecībā uz jauniem produktiem, Auškāps norādīja, ka "Balticovo" šogad vai nākamgad plāno sākt ražot proteīndzērienus no olu baltumiem jaunajā produktu līnijā "Eva". Eiropas tirgū līdzīgi produkti jau ir pieejami, piemēram, Somijā, ar kuriem "Balticovo" tagad plāno konkurēt.

Jau ziņots, ka 2019. gadā "Balticovo" investēja desmit miljonus eiro ārpus sprosta dēto olu ražošanas palielināšanā, kā arī nācis klajā ar jaunu produktu līniju "Eva".

Informācija "Firmas.lv" liecina, ka 2018. gadā "Balticovo" strādāja ar 48,669 miljonu eiro apgrozījumu un 5,374 miljonu eiro peļņu. Uzņēmuma 2019. gada finanšu rezultāti vēl nav publiskoti.

"Balticovo" ražotne un filiāles atrodas Iecavā, Madonā un Daugavpilī. No kompānijas saražotās produkcijas 70% tiek eksportēti uz vairāk nekā 20 valstīm. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ir SIA "BCO", kam pieder 95,42% akciju, savukārt patiesie labuma guvēji ir Tatjana Poplavska un Valdis Grimze.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!