Foto: DELFI
Latvijas, Igaunijas un Lietuvas lauksaimniekus pārstāvošās organizācijas otrdien vienojušās par atbalstu padomju traktora braucienam maršrutā Tallina - Brisele šā gada novembrī, portālu ”Delfi” informēja lauksaimnieku pārstāvji.

Iepriekš gan bija izskanējis, ka Lietuviešu zemnieki varētu atturēties iesaistīties šajā protesta akcijā. Tagad tiek plānots, ka traktors startētu no Tallinas 12.novembrī un, apstājoties vairākās Baltijas pilsētās, sasniegtu Briseli pirms 22. – 23.novembrī notiekošās Eiropadomes.

Novembrī notiekošajā Eiropadomē valstu vadītāji centīsies vienoties par Daudzgadu budžeta ietvaru 2014.–2020.gadam.

Papildus šai iniciatīvai, lauksaimnieki arī vienojās, ka nepieciešams ieplānot turpmākas publiskas protesta akcijas novembrī un decembrī, izdarot spiedienu tieši uz Eiropas Parlamentu, kurš turpina būt nozīmīgs lēmumu pieņēmējs par ES tiešmaksājumiem un Kopējās lauksaimniecības politikas (KLP) reformu kopumā.

Baltijas lauksaimnieki otrdien vienojās, ka visiem ir kopīgi mērķi panākt godīgu ES KLP un tiešmaksājumus Baltijas valstīm un tādēļ turpinās regulāri tikties un vienoties par kopīgām aktivitātēm līdz galīgai lēmuma pieņemšanai gada nogalē vai nākamā gada sākumā.

Pasākumā Rīgā otrdien piedalījās Lietuvas Lauksaimniecības kameras, Igaunijas Zemnieku federācijas, Latvijas Lauksaimnieku organizāciju sadarbības padomes, Zemnieku saeimas, Latvijas Lauksaimniecības kooperatīvu asociācijas un Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra pārstāvji.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!