Satiksmes ministrija (SM) ir apstiprinājusi Latvijas mobilo telekomunikāciju kompānijas "Baltkom GSM" 100% kapitāla daļu pārdošanu Zviedrijas kompānijas "NetCom" meitas uzņēmumam "Tele2 AB".
Jau vēstīts, ka ir panākta vienošanās par Latvijas mobilo telekomunikāciju operatora "Baltkom GSM" pārdošanu Zviedrijas kompānijas "NetCom" meitas uzņēmumam "Tele2 AB".

"Tele2 AB" ir iegādājies "Baltkom GSM" par aptuveni 277 miljoniem ASV dolāru. Šajā summā ir iekļautas arī "Baltkom GSM" saistības aptuveni 53 miljonu ASV dolāru apjomā, kas ir akcionāru aizdevumi un banku kredīti.

Par Satiksmes ministrijas lēmumu apstiprināt minēto darījumu tiks sniegta informācija 24.oktobrī preses konferencē, kurā piedalīsies ministrijas un "NetCom" pārstāvji.

Pasākumā iepazīstinās arī ar "Baltkom GSM" jauno īpašnieku viedokli par Latvijas telekomunikāciju tirgu un tā attīstības perspektīvām, kā arī "Baltkom GSM" turpmākās darbības stratēģiju un plānotajiem jaunumiem mobilo sakaru lietotājiem Latvijā.

Jau vēstīts, ka jaunais "Baltkom GSM" īpašnieks "NetCom AB" vēlas panākt tādu tarifu līmeni, lai zvanīt pa mobilo tālruni varētu atļauties vairāk Latvijas iedzīvotāju.

Taču kompānija pagaidām nav izlēmusi, kādu konkrētu cenu līmeni cēlas sasniegt un kā mainīt pašreizejos tarifus. "NetCom" pārstāvis norādījis, ka kompānijas politika ir uzturēt iespējami pieņemamas cenas un būt cenu līderim katrā tirgū, kurā tā strādā.

Tāpat uzsvērts, ka "NetCom" ienākšana Latvijā ir ilgtermiņa stratēģija, un tā ir ieinteresēta piedalīties visās Baltijas telekomunikāciju biznesa sfērās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!