Foto: LETA
Bankas līdzfinansējums darījumam, kurā Guntara Kokoreviča uzņēmums "Bioinvest" iegādājies atkritumu apsaimniekošanas kompāniju "L&T" ir 9,4 miljoni eiro.

"Bioinvest" sabiedrisko attiecību pārstāvis Toms Briedis apliecina, ka darījums nule kā noslēdzies. Savukārt tā līdzfinansētājas - bankas "Nordea" – pārstāve Signe Lonerte informē, ka finanšu iestādes piešķirtais finansējums uzņēmumam "Bioinvest" ir 9,4 miljoni eiro.

Iepriekš 10% uzņēmuma "Bioinvest" daļu piederēja bijušā premjera Andra Šķēles ģimenes uz viņa biznesa partneru uzņēmumam "Inpo 3", bet marta sākumā medijiem izplatītā paziņojumā "Bioinvest" informēja, ka šī kompānijas daļa pārdota un tagad tā pilnībā pieder Kokorevičam.

"L&T" līdz šim piederēja Somijas uzņēmumam "Lassila&Tikanoja".

Tāpat notikušas arī izmaiņas uzņēmuma "L&T" vadībā. Iepriekš tā direktors bija Reinis Ceplis, bet turpmāk šo uzņēmumu vadīs Ieva Jansone, kas iepriekš bija atkritumu apsaimniekošanas uzņēmuma "Vides pakalpojumu grupa" vadītāja. Kā vēstīts, "Vides pakalpojumu grupa" piederēja "Bioinvest", bet februārī šis uzņēmums pārdots SIA "Zaļā josta".

"Būtiskas izmaiņas uzņēmuma "L&T" darbībā nākotnē nav gaidāmas, tas turpinās nodarboties ar atkritumu savākšanu un apsaimniekošanu, kā arī sniegt plašu pakalpojumu spektru vides uzturēšanas un apsaimniekošanas jomā. Izmaiņas nav sagaidāmas arī personāla sastāvā, jo esošā komanda ir pierādījusi sevi kā savas jomas profesionāļus, sasniedzot labus uzņēmuma darbības rādītājus. Mēs kopā centīsimies panākt, lai uzņēmums turpinātu izaugsmi gan galvaspilsētā, gan valsts reģionos un attīstību iedzīvotājiem jaunos un apkārtējai videi svarīgos pakalpojumu segmentos," norāda Jansone.

"L&T" kapitāla daļu pirkšanas un pārdošanas darījumu konsultēja "Porta Finance" un "Eversheds Bitāns".

Iepriekš Somijas sadzīves un bīstamo atkritumu apsaimniekošanas un profesionālās tīrīšanas uzņēmums "Lassila&Tikanoja" (L&T) skaidroja, ka iemesls sava Latvijas uzņēmuma pārdošanai bijuši Rīgas domes pieņemtie saistošie noteikumi par atkritumu apsaimniekošanu Rīgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!