Foto: Publicitātes foto

Maksātnespējas administrators izlicis pārdošanā SIA "Gosupi" piederošo nekustamo īpašumu Ogres novadā, kurā vēl pirms dažiem gadiem tika ražots viens no pašmāju tālaika populārākajiem jogurtiem "Jogijs".

Nekustamais īpašums Krapes pagastā sastāv no zemesgabala ar kopējo platību 1,14 hektāri, kā arī divām ražošanas ēkām ar kopējo platību aptuveni 4274 kvadrātmetri. Īpašuma nodrošinātais kreditors ir SIA "Hiponia", bet tā novērtējums ir 155 000 eiro.

Jogurta ražotnes izsoles sākumcena ir noteikta 162 000 eiro un izsoles solis būs 5000 eiro. Izsole noslēgsies 18. oktobrī, kad arī tiks izvērtēti saņemtie piedāvājumi.

Ražotnes pārstāvis, kādreizējais politiķis Jānis Dinēvičs iepriekš atzinis, ka galvenais ražošanas pārtraukšanas iemesls bijis straujais energoresursu cenu kāpums, kas ietekmēja ražošanas izmaksas. Nav bijis iespējams ražot produktus, neceļot tiem cenu, taču lielveikali nevēlējušies iepirkt preci par augstāku cenu, liecina aģentūras LETA arhīvs.

"Gosupos" ražotais jogurts "Jogijs" vairākus gadus bija viens no jogurta tirgus līderiem. Tiesa gan, 2010. gadā Dinevičs atzina, ka pieprasījuma samazinājuma dēļ jogurta ražošanas apjomi sarukuši vidēji par 40%. Uzņēmējs stāstīja par eksporta plāniem, tostarp par iespējām realizēt jogurtu Dānijā.

Lai arī bijusi vēlme produktu eksportēt uz Krieviju, uzņēmumam nav izdevies iegūt sertifikātu produkcijas realizācijai šajā valstī, turklāt neesot saņemts atteikuma iemesla pamatojums.

"Gosupi" zaudējumi 2010. gadā bija 432 873 lati, bet 2009. gadā uzņēmums strādāja ar 29 973 latu peļņu.

Uzņēmuma ražotne atradās Krapes pagastā, uzņēmuma kapitāldaļas piederēja Vijai Dinevičai. 2010. gada sākumā Ogres novada Gosupos tika reģistrēts SIA "Jogurts Jogijs", kas nomāja telpas un iekārtas no SIA "Gosupi".

Kā iepriekš rakstījis "Dienas Bizness", Dinevičs turpina strādāt pie tehnoloģiskā parka projekta, kas nodarbosies ar zinātniskiem pētījumiem. Dinevičs kopā ar partneriem nodibināja uzņēmumu SIA "Atjaunojamo energoresursu un viedo tīklu tehnoloģiskais parks", kurā viņš ir valdes priekšsēdētājs. Kontrolpakete jeb 63% daļu šajā kompānijā pieder ar Dineviču saistītajam SIA "Gosupi nekustamie īpašumi", 17% - zinātniskās ražošanas firmai "EN-EL", bet pa 10% - valsts zinātniskajam institūtam Fizikālās enerģētikas institūts un Rīgas Tehniskajai universitātei.

Projekta rezultātā tehnoloģiskajā parkā Ogres novada Krapes pagastā varētu tapt trīs stacijas - koģenerācijas, vēja un saules, kur plānots ražot elektroenerģiju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!