Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 13.augustā, SIA “Bauskas alus” saņēmis speciālu atļauju (licenci) alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecībai, informē “Lursoft Klientu Portfelis”.

Licence derīga no šā gada 14.augusta. Alkoholisko dzērienu tirdzniecību uzņēmums šobrīd veic veikalā, kas atrodas Mūkusalas ielā 73, Rīgā. Alus ražotājam kopš 2004. gada 10. septembra ir arī licence alus mazumtirdzniecībai un kopš 2004. gada 11. maija – speciāla atļauja apstiprināta akcīzes preču noliktavas turētāja darbībai.

SIA "Lāčplēšana alus" piederošais alus ražošanas uzņēmums SIA "Bauskas alus" aizvadītajā gadā apgrozījis 6,78 miljonus eiro, pēc nodokļu nomaksas gūstot 2,24 miljonu eiro peļņu.

Uzņēmums norāda, ka Covid-19 pandēmijas rezultātā 2020.gadā lielākais alus pārdošanas apjoma kritums bija bāru, restorānu, kafejnīcu un viesnīcu sektorā, savukārt veikalos patēriņš bija stabils. "Kaut arī globālais tūrisms koronavīrusa pandēmijas dēļ samazinājās, bija ļoti aktīvs tūrisms Baltijas valstu starpā, kas veicināja alus noietu mazumtirdzniecībā. Pateicoties pieaugošai produktu pieejamībai mazumtirdzniecībā, "Bauskas alus" alus pārdošanas apjoms dekalitros 2020.gadā pieaudzis par 12,6%," iesniegtajā vadības ziņojumā skaidrojis SIA "Bauskas alus", norādot, ka tā peļņa pērn, salīdzinot ar 2019.gadu, palielinājusies par 121%.

2021.gadā SIA "Bauskas alus" darbība galvenokārt tiks koncentrēta uz pārdošanas apjomu palielināšanu visos tirgus segmentos. Plānots turpināt ilgtermiņa ieguldījumus ražošanas jaudas, efektivitātes un produktu kvalitātes paaugstināšanā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!