Foto: Publicitātes attēli

Bauskas novadā sākta "Rail Baltica" projektam nepieciešamo īpašumu atsavināšana, informē SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" nekustamā īpašuma speciāliste Iveta Antoneviča.

Pamatojoties uz projektētāja izstrādātajiem tehniskajiem risinājumiem, SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas" ir uzsākusi "Rail Baltica" projekta īstenošanai nepieciešamo nekustamo īpašumu vai nekustamo īpašumu daļu atsavināšanu Bauskas novadā. "Rail Baltica" projekta skarto nekustamo īpašumu īpašniekiem - gan privātpersonām, gan pašvaldībai - ir nosūtīti paziņojumi par nekustamo īpašumu vai to daļu atsavināšanas nepieciešamību sabiedrības vajadzībām.

Par pieciem pašvaldībai piekritīgiem zemesgabaliem, kas atrodas Iecavas pagasta teritorijā un ir nepieciešami "Rail Baltica" projekta realizācijai, jau pieņemts pašvaldības lēmums par šo zemesgabalu nodošanu valstij Satiksmes ministrijas personā. "Rail Baltica" dzelzceļa trase šķērsos vairākus pašvaldības ceļus, un projekta tehniskie risinājumi paredz šo ceļu posmu pārbūvi un jaunu posmu izbūvi, tāpēc par ceļu būvdarbiem nepieciešamajām ceļu daļām pašvaldība slēgs līgumus ar SIA "Eiropas Dzelzceļa līnijas".

Uzņēmums "Eiropas Dzelzceļa līnijas" organizē un īsteno "Rail Baltica" projekta ieviešanu Latvijā, tostarp arī nekustamo īpašumu atsavināšanu.

"Rail Baltica" projekta dzelzceļa pamattrases projektēšana ir kopuzņēmuma "RB Rail" AS atbildībā. "Rail Baltica" projekta posmu "Misa-Latvijas/Lietuvas robeža" projektē "IDOM Consulting, Engeneering, Architecture, S.A.U."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!