Foto: LETA

Ēdināšanas nozarē ar atsevišķiem izņēmumiem darbinieku vakcinācijas aptvere ir ļoti zema, kas rada bažas par iespēju strādāt, noslēdzoties vasaras sezonai, otrdien, 27. jūlijā, intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Latvijas Viesnīcu un restorānu asociācijas prezidents Jānis Naglis.

Viņš norādīja, ka, piemēram, restorānu tīklā "Vairāk saules" darbinieku vidū vakcinācijas aptvere pārsniedz 90%, kamēr ir uzņēmumi, kuros vakcinācijas līmenis ir nulle. "Ir 90% un vairāk, kā piemēram, "Vairāk saules", līdz pilnīgai nullei un noliegšanai, bet nu tāda mums ir sabiedrība," sacīja Naglis.

Tāpat asociācijas prezidents minēja, ka tie nozares uzņēmumi, kas nespēs rast kompromisu ar darbiniekiem vakcinācijas jautājumā, rudenī nevarēs strādāt. "Veselai virknei, kas nesekos tendencēm un nespēs rast kompromisu ar saviem darbiniekiem, pie augstiem saslimšanas rādītājiem būs jāiet dīkstāvē vai jāslēdz uzņēmumu," teica Naglis.

Tāpat viņš pastāstīja, ka ir virkne viesnīcu, kuras tā arī nav atsākušas darbu šajā vasaras sezonā. "Joprojām ir vesela virkne viesnīcu, kas tā arī netika atvērtas," sacīja Naglis, piebilstot, ka pilsētās šādu viesnīcu ir vairāki desmiti, kamēr laukos situācija ir pretēja un strādā "ikviens namiņš".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!