Foto: LETA

Latvijas biznesmenis Valērijs Belokoņs ticies ar kādu "vietējo uzņēmēju", lai apvienotu spēkus cīņā par angļu futbola kluba "Blackpool" pārņemšanu savā īpašumā, biznesmenis atklājis laikrakstam "The Gazette".

Kā zināms, pašlaik Belokoņa īpašumā ir 20% kluba akciju, taču pārējā daļa pieder Oistonu ģimenei. Iepriekš 55 gadus vecais Belokoņs pauda, ka viņš vēlētos iegādāties visas kluba akcijas, ja atrastu kādu vietējo uzņēmēju, kas būtu gatavs palīdzēt.

"Neesmu gatavs nosaukt uzvārdus, taču esmu saticis vietējos cilvēkus, kas mīl futbolu. Mēs varētu sastrādāties savā starpā. Turklāt šiem biznesmeņiem ir pietiekami daudz naudas," Belokoņs norādījis BBC.

Jau vēstīts, ka Belokoņam piederošā SIA "VB Football Assets", kas ir futbola kluba "Blackpool" akcionārs, saistībā ar minoritārā akcionāra tiesību aizskaršanu septembra vidū iesniedza prasību Londonas Augstākajā tiesā pret komandas līdzīpašniekiem Oistoniem un viņiem piederošo kompāniju "Segesta Limited".

Prasība tika iesniegta, jo kopš futbola kluba iekļūšanas Anglijas premjerlīgā, Ouens un Karls Oistoni esot pārskaitījuši miljoniem mārciņu "Blackpool" kluba līdzekļu uz citām viņiem piederošām kompānijām, izsniedzot nenodrošinātus bezprocentu aizdevumus un izmaksājot sev direktoru algas.

Belokoņs norādīja, ka tieši Karls Oistons ir cilvēks, kurš degradē klubu. "Ouens 25 gadu laikā izdarījis diezgan daudz kluba labā. Viņš gribēja, lai Karls turpinātu vadīt klubu, veidojot sava veida dinastiju. Taču šķiet, ka Karla prātu pārņēmusi mīlestība pret naudu, nevis klubu."

"Blackpool" komanda vēl 2011. gadā spēlēja Anglijas premjerlīgā, bet jaunajā sezonā tā spēlē pēc spēka trešās līgas turnīrā jeb "League One".

Aizvadītajās 12 spēlēs "Blackpool" izcīnījuši tikai trīs uzvaras un tikpat mačos nospēlējuši neizšķirti, ar 12 punktiem ieņemot 22.vietu 24 komandu konkurencē. Četras vājākās komandas sezonas beigās tiek pazeminātas uz pēc spēka ceturto līgu jeb "League Two".

Kā ziņots, tiek lēsts, ka sezonā, kad "Blackpool" spēlēja premjerlīgā, tā nopelnīja ap 100 miljoniem mārciņu (138 miljoniem eiro). Taču fani uzskata, ka visu naudu piesavinājās Oistonu ģimene, neko neatstājot futbola klubam.

2006. gadā Belokoņs iegādājās 20% kluba akciju, un tieši viņa finansiālais atbalsts plaši tiek uzskatīts par galveno iemeslu, kāpēc komandai izdevās sasniegt premjerlīgu. Tomēr šobrīd valda nesaskaņas starp Latvijas biznesmeni un Oistoniem, turklāt "Blackpool" līdzjutēji jau ilgu laiku pieprasa, lai kontrolpaketes īpašnieki pamet klubu.

Šogad Belokoņs vērsās Anglijas Futbola asociācijā (FA), lai tiktu ieviesta stingrāka klubu finanšu kontrole, jo Latvijas biznesmenis uzskata, ka vienība tiek izzagta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!