Foto: Publicitātes foto

Somijas koncerns "Veho" iegādājies "Mercedes-Benz" ģenerālpārstāvja – kompānijas "Domenikss" – biznesu Latvijā. Darījums ietver "Mercedes-Benz" vieglo un komercijas transportlīdzekļu importu, mazumtirdzniecību un apkopi, informē darījumā iesaistītās puses. Kompānija līdz šim piederēja tās prezidentei Benitai Danilenko.

"Veho" ir auto izplatītājs Somijā, Zviedrijā, Igaunijā un Lietuvā. Uzņēmums piedāvā "Daimler Grupas" ražotus vieglos auto un komerctransporta līdzekļus kopā ar plašu pakalpojumu klāstu, tostarp mobilitātes pakalpojumus. 2020. gadā Veho apgrozījums bija 1,1 mljrd. eiro, uzņēmumā strādāja 2 200 darbinieku. Uzņēmums dibināts 1939. gadā kā Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis un kopš tā ir laika ģimenes īpašums.

Līdz ar šo darījumu, tiks ievērojami nostiprinātas "Veho" pozīcijas Baltijas reģionā. Jāpiebilst, ka "Veho" 2019. gadā iegādājās "Silberauto" biznesu Igaunijā un Lietuvā.

Pēc iegādes "Domenikss" turpinās strādāt kā atsevišķa kompānija. Tās zīmols un biroji pagaidām nemainīsies.

Puses ir vienojušās nepublicēt pārdošanas cenu vai jebkuru sīkāku informāciju, kas saistīta ar šo darījumu. Darījums vēl jāakceptē konkurences uzraudzības iestādēm.

"Šī iegāde ir loģisks solis, īstenojot mūsu stratēģiju, un ir svarīgs notikums visam sektoram Ziemeļeiropā. "Veho" aug kā pasaules vadošajam autoražotājam "Daimler" tuvs partneris Somijā, Zviedrijā un līdz ar šo iegādi – arī Baltijas valstīs. Tagad kopā mēs varam radīt unikālus pakalpojumus mūsu klientiem, sniegt karjeras iespējas mūsu darbiniekiem, kā arī izaugsmes iespējas mūsu partneriem," uzsver "Veho" izpilddirektors Juha Ruotsalainens.

"Es pieņēmu lēmumu pārdot SIA "Domenikss" pirms vairākiem gadiem, un man ir prieks, ka pircējs ir "Veho" grupa – ilggadējs "Daimler AG" partneris Somijā, Zviedrijā un citās Baltijas valstīs. Noslēdzot šo darījumu, es vēlos pateikties manai "Domenikss" komandai un jo īpaši pašreizējiem valdes locekļiem, kā arī patstāvīgajiem un uzticīgajiem klientiem. Gan "Veho" grupa, gan "Domenikss" tika izveidoti un ir auguši kā ģimenes uzņēmumi, mūs apvieno līdzīgas vērtības un rīcības principi, vēlme pēc izcilības kvalitātes un piegādes jomā, tāpēc mūsu klienti un darbinieki ilgtermiņā būs ieguvēji," darījumu komentē Benita Danilenko, SIA "Domenikss" bijusī īpašniece un padomes priekšsēdētāja."

Līdz brīdim kamēr Konkurences padome nav apstiprinājusi darījumu, puses atturēsies no turpmākiem komentāriem.

SIA "Domenikss" reģistrēta 1998. gadā. Pērn uzņēmums strādājis ar 37,756 miljonu apgrozījumu un tā peļņa pēc nodokļu nomaksas bijusi 1,569 miljoni eiro, liecina "Lursoft" pieejamā informācija. Uzņēmuma vienīgā īpašniece bija Benita Danilenko. Viņa ir bijusi daļa no Latvijas auto industrijas veidošanās procesa, kā arī vienīgā sieviete “Mercedess-Benz” ģenerālpārstāve pasaulē. Uzņēmums savu 25 pastāvēšanas gadu laikā nodokļos valstij ir samaksājis vairāk kā 146 miljonus eiro, informē SIA "Domenikss".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!