Foto: Shutterstock

Oficiālā automašīnu "Bentley" un "McLaren" dīlera Baltijā, Eiropas komercsabiedrības "Luxury & Sports Cars", apgrozījums pērn bija 26,452 miljoni eiro, kas ir par 8,8% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt uzņēmuma peļņa sarukusi par 2,9% līdz 316 554 eiro, liecina pieejamā informācija vietnē "Firmas.lv".

Kā norādīts kompānijas gada pārskata vadības ziņojumā, neskatoties uz Covid-19 pandēmijas ietekmi, aizvadītais gads bijis apgrozījuma ziņā veiksmīgākais uzņēmuma pastāvēšanas vēsturē.

Kopskaitā pērn pārdotas vairāk nekā 125 jaunas un lietotas "Bentley" automašīnas. Auto gala klientu ģeogrāfiskais diapazons aptvēra 14 valstis. Tāpat "Luxury & Sports Cars" pagājušajā gadā pārdeva arī 20 jaunas un lietotas "McLaren" automašīnas.

Pēc pārskata perioda beigām – 2021. gada marta – "Luxury & Sports Cars" panāca vienošanos ar Norvēģijas meitas uzņēmuma "Brooklands Motors" otru īpašnieku par kapitāldaļu maiņu Norvēģijas un Zviedrijas meitas uzņēmumos. Tādējādi "Luxury & Sports Cars" pārdeva 51% savas kapitāldaļas un atguva visus veiktos aizdevumus "Brooklands Motors", savukārt pretī uzņēmums "XPAND" pārdeva 33% savu kapitāldaļu Zviedrijas uzņēmumā. Līdz ar to "Luxury & Sports Cars" izbeidza savu dalību Norvēģijas uzņēmumā un palielināja savu dalību Zviedrijas uzņēmumā līdz 66%.

Kompānijas vadība norāda, ka, lai arī uzņēmums būtu spējīgs palielināt savus pārdošanas apjomus 2021. gadā, visticamāk, tie nedaudz samazināsies saistībā ar ražotāju problēmām piegādāt nepieciešamo automašīnu skaitu. Tas saistīts ar pandēmijas izraisītajiem pārrāvumiem piegādes ķēdēs dažādām ražošanas komponentēm.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", "Luxury & Sports Cars" 2019. gadā strādāja ar 24,311 miljona eiro apgrozījumu un 326 057 eiro peļņu.

Kompānija reģistrēta 2007. gadā, un tās pamatkapitāls ir 650 000 eiro. Uzņēmuma patiesais labuma guvējs caur AS "Automotive holding" ir septiņkārtējs Latvijas čempions autorallijā Valdis Spredzis.

Spredža uzņēmumam "Automotive holding" pieder arī automašīnu "Škoda" dīleris Latvijā SIA "Green motors", kā arī Spredzim pieder automašīnu "Mitsubishi", "Hyundai" un "Nissan" dīleris Latvijā "Skandi motors".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!