Foto: F64

Uzņēmumu reģistrs (UR) piektdien reģistrējis izmaiņas Ventspils stividorkompānijas "Ventbunkers" padomē, liecina "Lursoft" datubāzē publicētā informācija.

Uzņēmuma padomē apstiprināts Aivis Landmanis, Jānis Gobiņš, Gatis Klimass, Aleksejs Ovods, Igors Ļaško un Francs Harands. Savukārt darbu "Ventbunkera" padomē zaudējis Olafs Berķis, Igors Skoks un Genādijs Ševcovs.

"Ventbunkera" preses dienesta pārstāvis Aivars Gobiņš pavēstīja, ka UR reģistrējis izmaiņas padomē, apstiprinot likumīgo uzņēmuma vairākuma akcionāru ieceltus pārstāvjus.

Gobiņš uzsvēra, ka "Ventbunkera" vairākuma akcionāri, tostarp par labu valsts interesēm arestēto uzņēmuma akciju pārvaldītājs Rūdolfs Meroni, pauž gandarījumu, ka UR nodrošinājis likumīgo uzņēmumu akcionāru interešu aizsardzību un likumos noteiktās tiesības pārvaldīt uzņēmumu.

Vienlaikus uzņēmumā informēja, ka pērnā gada nogalē Rīgas pilsētas Centra rajona tiesa pieņēma lēmumu, ar kuru Berķim un vairākām ar viņa interesēm saistītām personām aizliegts rīkoties "Ventbunkera" akcionāru vārdā.

Kompānijā arī norādīja, ka kopumā Latvijas tiesās pašlaik tiek izskatītas vairākas, pēc kompānijas uzskata, absurdas, ar likumiem nepamatotas prasības, kuras pagājušā gada laikā, safabricējot un interpretējot faktus, pret likumīgajiem uzņēmuma īpašniekiem un amatpersonām iesniedza Berķa vadītā komanda, kā patiesais mērķis bija viņa vēlme noturēties uzņēmuma pārvaldē, ierobežojot likumīgo akcionāru un viņu iecelto uzņēmuma padomes un valdes locekļu tiesības godprātīgi pārvaldīt uzņēmumu.

Jau ziņots, ka UR pērn novembra beigās atlika izmaiņu reģistrēšanu "Ventbunkera" padomē. UR valsts galvenais notārs Ringolds Balodis norādīja, ka, izskatot pēdējos "Ventbunkera" lietā iesniegtos pieteikumus, tika pieņemti atlikšanas lēmumi, jo no iesniegto dokumentu satura redzams, ka tiek ievēlēta padome ar diviem dažādiem padomes locekļu sastāviem.

Pēc Baloža teiktā, pakalpojumu reģistrēt uzņēmumus elektroniski UR nodrošina jau kopš 2008.gada, taču kopš pagājušā gada šis reģistrācijas pieteikumu iesniegšanas veids tiek izmantots visai neordinārā veidā, turklāt mērķim, kurus var tikai nojaust, lasot publikācijas medijos. "Seši uzņēmumi - "Ventspils tirdzniecības osta", "Ventrans Rīga", "Kālija parks", "Mineral-Trans Serviss", "Ventbunkers " un "Latvijas Naftas tranzīts" - kopš 2011.gada augusta UR pārplūdina ar neskaitāmiem reģistrācijas pieteikumiem (arī papīra formā), kas pārsniedz visus iespējamos rekordus," pastāstīja valsts galvenais notārs.

"Ventbunkers" ir dibināts 1994.gadā un darbību veic Ventspils brīvostas teritorijā, izmantojot teritoriju 27 hektāru platībā. Kompānija nodrošina naftas produktu pieņemšanu pa cauruļvadu un dzelzceļu un naftas produktu tālāku iekraušanu tankkuģos no četrām piestātnēm. Produktu uzglabāšanai kompānijas rīcībā ir rezervuāru parki, ko veido 26 rezervuāri ar kopējo platību 275 tūkstoši kvadrātmetru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!